Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πάιατ για επίθεση Ρουβίκωνα στην αμερικανική πρεσβεία: Ανόητος και παράλογος βανδαλισμός

Πάιατ για επίθεση Ρουβίκωνα στην αμερικανική πρεσβεία: Ανόητος και παράλογος βανδαλισμός
Φωτογραφία Eurokinissi

Με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, καταδίκασε την καταδρομική επίθεση με μπογιές που έκανε ο Ρουβίκωνας τα ξημερώματα της Δευτέρας (07.01.2019) στην αμερικανική πρεσβεία.

Ο Αμερικανός πρέσβης καταδικάζει, φυσικά, την επίθεση που έκανε ο Ρουβίκωνας στην είσοδο του πάρκινγκ της πρεσβείας και τη χαρακτηρίζει ανόητο και παράλογο βανδαλισμός.

Ο Τζέφρι Πάιατ ξεκινά το tweet του ευχόμενος… καλή χρονιά στα greeklish και εκφράζει τη χαρά του που επέστρεψε στην Ελλάδα. Λόγω του shutdown της κυβέρνησης των ΗΠΑ, όπως λέει, οι παρεμβάσεις του θα είναι περιορισμένες. Και στη συνέχεια αναφέρεται στην καταδρομική επίθεση από τα μέλη του Ρουβίκωνα.

«Καλή χρονιά. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι πίσω στην Ελλάδα! Κατά τη διάρκεια της συγκυρίας αυτής στην αμερικανική κυβέρνηση (σ.σ. το shutdown), θα έχω λιγότερη καθημερινή δημόσια παρουσία, αλλά θέλω να καταδικάσω τον σημερινό ανόητο και παράλογο βανδαλισμό στην αμερικανική πρεσβεία και να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση αντίδρασή της» έγραψε ο Τζέφρι Πάιατ.

Χαρακόπουλος: Η κυβέρνηση ούτε μπορεί ούτε θέλει

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία των ΗΠΑ, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος. Έκανε λόγο για αδυναμία της κυβέρνησης να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και τόνισε πως η επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία πλήττει την εικόνα την Ελλάδας διεθνώς.

Όλη η δήλωσή του

«Όσο το υπουργικό δίδυμο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει να αναζητά τις διευθύνσεις των μελών του Ρουβίκωνα, η αγαπημένη “συλλογικότητα” του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να εξευτελίζει κάθε έννοια ασφάλειας. Σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια στην πρωτεύουσα, οι “γνωστοί άγνωστοι” έδρασαν εναντίον άλλης μίας ξένης διπλωματικής αντιπροσωπείας, χωρίς να τους εμποδίσει κανείς. Η εικόνα της Ελλάδας ως ευνομούμενου και ασφαλούς κράτους πλήττεται διεθνώς.

Ωστόσο, αυτή είναι η συνέπεια της επί μια τετραετία ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, η οποία επιδεικνύει πρωτοφανή ανοχή σε παραβατικές ομάδες του περιθωρίου, οι οποίες με τη σειρά τους αποθρασύνονται.

Άλλωστε, μετά τη λειτουργία γραφείου στη Φιλοσοφική, οι Ρουβίκωνες συναναστρέφονται τον αρχιδολοφόνο της “17 Νοέμβρη” Δημήτρη Κουφοντίνα τον οποίον συνοδεύουν στους περιπάτους του.

Για τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε μπορεί ούτε θέλει να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και την εικόνα ενός ευνομούμενου κράτους».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις