Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Έκρυβαν ναρκωτικά σε δέντρα και υδρορροές – 5 συλλήψεις (pics, video)

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Έκρυβαν ναρκωτικά σε δέντρα και υδρορροές – 5 συλλήψεις (pics, video)

Επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, στον προαύλιο και περιβάλλοντα χώρο των φοιτητικών εστιών. Συνελήφθησαν 5 άτομα που αποθήκευαν και διακινούσαν ναρκωτικά.

Οι 5 συλληφθέντες στην αστυνομική επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου έκρυβαν τα ναρκωτικά σε δένδρα, υδρορροές και άλλα σημεία γύρω από τις φοιτητικές εστίες, καθώς και σε ένα κλεμμένο όχημα.

Κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, mdma και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Κατά την έφοδο της αστυνομίας χθες, Δευτέρα (25.01.2021) εντοπίστηκαν, επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία, 217 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, έτοιμες προς πώληση, καθώς και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα, από τα οποία 3 είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν μετά από συναλλαγή που πραγματοποίησαν στον περιβάλλοντα χώρο των φοιτητικών εστιών, πουλώντας 6,5 και 1,6 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης, σε δύο επίσης συλληφθέντες.

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Πώς δρούσε η σπείρα

Από την έρευνα που προηγήθηκε διακριβώθηκε η συστηματική δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η όποια διέθετε επαγγελματικού τύπου διάρθρωση και οργανωμένη υποδομή, ενώ χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης ( modus operandi) για την αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση – πώληση των ναρκωτικών.

Η διακίνηση και οι αγοραπωλησίες των ναρκωτικών πραγματοποιούνταν στον υπαίθριο και περιβάλλοντα χώρο των φοιτητικών εστιών, χώρους τους οποίους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επιτηρούσαν, όπως και στα σπίτια τους, στην ευρύτερη περιοχή της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 359,6 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα mdma, 3.530 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τους αλλοδαπούς.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις