Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πάτρα: Καταδίκη για τις γυμνές φωτογραφίες της 11χρονης μέσω facebook

Πάτρα: Καταδίκη για τις γυμνές φωτογραφίες της 11χρονης μέσω facebook
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου κάθησε χθες ένας άνδρας ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες. Ο 40χρνος είχε στην κατοχή του πορνογραφικό υλικό το οποίο είχε αποσπάσει μέσω συνομιλιών που είχε με την 11χρονη, μέσω του facebook.

Στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν 22 γυμνές φωτογραφίες του κοριτσιού. Ο άνδρας κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της κατοχής πορνογραφικού υλικού ανήλικου προσώπου και της απόπειρας προσέλκυσης ανήλικου κάτω των 15 ετών, με σκοπό τη διάπραξη αδικημάτων σχετικά με την γενετήσια αξιοπρέπεια μέσω του διαδικτύου. Μάλιστα καταδικάστηκε για την πρώτη πράξη σε κάθειρξη δέκα ετών και χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ ενώ για την δεύτερη πράξη, σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ.

Το δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή του για την κατηγορία του εκβιασμού και την εξώθηση ανηλίκου σε συμμετοχή πορνογραφικών παραστάσεων, με εξαναγκασμό ή απειλή, με σκοπό την οργανωμένη απευθείας έκθεση αυτών στο διαδίκτυο

Το χρονικό της γνωριμίας

Η διαδικτυακή γνωριμία έγινε μέσω facebook πριν ένα χρόνο. Όπως εξήγησε στο thebest ο συνήγορος υπεράσπισης Γιώργος Στειακάκης, στο προφίλ του κοριτσιού δεν υπήρχαν όλα τα στοιχεία του ενώ ο 40χρονος δε γνώριζε ότι συνομιλεί με ένα ανήλικο κορίτσι. “Το ότι ήταν ανήλικη ήταν κάτι που έμαθε στην πορεία των συνομιλιών τους οι οποίες ήταν συνομιλίες που κάνουν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να τους ενδιαφέρει να διασταυρώσουν τα στοιχεία του συνομιλητή τους” ανέφερε χαρακτηριστικά .

Πώς αποκαλύφθηκε η ιστορία

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2017, όταν το ανήλικο κορίτσι που μένει με τον πατέρα της σε κάποιο νησί, εκμυστηρεύθηκε στους γονείς της, ότι δεχόταν απειλές και εκβιασμούς από τον κατηγορούμενο, προκειμένου να ενδώσει και να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της. Ο πατέρας μάλιστα κατέθεσε ότι είχε αντιληφθεί  πώς κάτι απασχολούσε το παιδί του και πώς ήταν ταραγμένο για κάποιο λόγο. Από την πλευρά του άνδρα ασκήθηκε Έφεση.
Πηγή: thebest

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις