Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πειραιάς: Ταυτοποιήθηκαν οι 9 που… πυροβολούσαν κόσμο στον δρόμο

Πειραιάς: Ταυτοποιήθηκαν οι 9 που… πυροβολούσαν κόσμο στον δρόμο

Στην εξιχνίαση της απόπειρας δολοφονίας 5 ατόμων στον Πειραιά τον Αύγουστο του 2017 προχώρησε η αστυνομία.

Η απόπειρα δολοφονίας είχε γίνει στην οδό Ταξιαρχών στον Πειραιά την 1η Αυγούστου του 2017, όταν 5 άτομα άρχισαν να πυροβολούν έναν κομμωτή.

Όπως είχε γίνει τότε γνωστό, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ένας Αρμένιος κομμωτής τσακώθηκε μια ομάδα ατόμων για μια κοπέλα. Αυτοί έβγαλαν όπλα, και όταν ο Αρμένιος έτρεξε για να γλυτώσει, τον κυνήγησαν πυροβολώντας στον δρόμο!

Λίγο πιο ‘κει βρισκόταν μια καφετέρια, και οι αδέσποτες σφαίρες βρήκαν μια 29χρονο τότε που έπινε καφέ μαζί με τον φίλο της. Η κοπέλα τραυματίστηκε βαριά, ο φίλος της πιο σοβαρά, ενώ τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή ακόμα δύο ατόμων.

Συνολικά 14 άτομα συμμετείχαν στην συμπλοκή, και τώρα η αστυνομία ταυτοποίησε 9 από αυτούς. Πρόκειται για 5 Έλληνες 30, 31, 32, 33 και 50 ετών και 4 αλλοδαπούς ηλικίας 32, 34, 35 και 41 ετών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτός που τραυμάτισε την κοπέλα, είναι 34χρονος Ιρακινός.

Η αστυνομία πραγματοποίησε επίσης έρευνα στο σπίτι ενός εκ των δραστών, όπου βρέθηκαν ένα πιστόλι με -15- φυσίγγια, τα οποία δεν συσχετίζονται με το περιστατικό, όμως συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Η ΕΛΑΣ επισημαίνει πως ο 50χρονος κατηγορούμενος είναι ήδη φυλακισμένος για άλλη υπόθεση, και συγκεκριμένα σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβιάσεις, διακίνηση ναρκωτικών, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, η πλειοψηφία αυτών έχει απασχολήσει στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων μεταξύ των οποίων συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοφορία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κ.α

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά ενώ σε βάρος του 34χρονου Ιρακινού εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις