Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πεντακόσια κιλά ηρωίνης έκρυβε η βίλα του λευκού θανάτου στη Φιλοθέη – Χειροπέδες στον εφοπλιστή, στην σύζυγό του και στον 15χρονο γιο τους!

Πεντακόσια κιλά ηρωίνης έκρυβε η βίλα του λευκού θανάτου στη Φιλοθέη – Χειροπέδες στον εφοπλιστή, στην σύζυγό του και στον 15χρονο γιο τους!

– Τα τελευταία 500 κιλά ηρωίνης ήταν παγιδευμένα με πομπούς και γνώριζαν ανα πάσα στιγμή που βρίσκονταν
– Η επιχείρηση έγινε με άκρα μυστικότητα σε συνεργασία με την αμερικανική δίωξη ναρκωτικών DEA
– Εκτός από την ποσότητα στην Φιλοθέη, βρέθηκε και μεγάλη ποσότητα σε αποθήκη στο Κορωπί
– Η ποσότητα μαμούθ της ηρωίνης ήταν 1.133,420 κιλά! – Κατασχέθηκαν πολυτελή τζιπ
– Η συνολική αξία της ηρωίνης αν έβγαινε στην αγορά θα ήταν 200 εκατομμύρια ευρώ!
– Μετέφεραν την ηρωίνη με φορτηγά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσα σε σάκους μαρμαρόσκονης
– Βήμα – βήμα η επιχείρηση του Λιμενικού – Κόρη εμπόρου διαμαντιών η ιδιοκτήτρια της βίλας
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΛΑ

Σε αυτή τη βίλα στην Φιλοθέη βρήκαν οι άνδρες του Λιενικού μεγάλη ποσότητα ηρωίνης την οποία είχαν κρύψει στο υπόγειο και επρόκειτο να την διοχετεύσουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι έμποροι του λευκού θανάτου. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, οι λιμενικοί σε συνεργασία με την αστυνομία, συνέλαβαν την ιδιοκτήτρια της βίλας, κόρη εμπόρου διαμαντιών, τον σύζυγό της ο οποίος δηλώνει εφοπλιστής και τον 15χρονο γιό τους. 

Ο εφοπλιστής φέρεται να είναι κάτοχος τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στο Ντουμπάι. Επίσης, μεταξύ των συλληφθέντων είναι πέντε Τούρκοι υπήκοοι. Επίσημα, το Λιμενικό αναφέρει ότι οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, επιχειρησιακά και δικαστικά και πως δεν μπορεί να ανακοινώσει ονόματα εμπλεκομένων στην υπόθεση. Σημειώνεται ότι τα τελευταία 500 κιλά που έφτασαν στην Ελλάδα ήταν παγιδευμένα με πομπούς και γνώριζαν ανα πάσα στιγμή που βρίσκονταν τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, χθες το βράδυ μετά από εφόδους σε βίλα στην Φιλοθέη αλλά και σε αποθήκη στο Κορωπί εντοπίσθηκε ποσότητα μαμούθ ηρωίνης ενός τόνου, εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων(1.133,420 κιλά).


Στην επιχείρηση η οποία έγινε με άκρα μυστικότητα συμμετείχαν και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Επίσης, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι καθώς και η επιχειρησιακή ομάδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου, σε συνεργασία με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, του ομοσπονδιακού γραφείου στην Αθήνα της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής.

Αρχικά βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί. Εκεί οι έμποροι ναρκωτικών συσκεύαζαν την ηρωίνη σε σάκους μαρμαρόσκονης και έτσι την διακινούσαν με φορτηγά τόσο στην Ελλάδα αλλά η μεγαλύτη ποσότητα μεταφερόταν στο εξωτερικό.


Συνολικά, βρέθηκαν τετρακόσιες σαράντα τρεις πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων καθώς επίσης και μικρή ποσότητα κοκαΐνης.

Επίσης, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή αυτοκίνητα με τα οποία γινόταν η μεταφορά των ναρκωτικών.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ οι κατηγορούμενοι πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.


Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε σχετικά:

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την απόλυτα επιτυχή σημερινή επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έχει εντοπισθεί στη στεριά μέχρι σήμερα, καθώςκαι την εξάρθρωση ενός οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Θέλω να συγχαρώ, επίσης, τις συναρμόδιες αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας, της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής για το άριστο επίπεδο συνεργασίας.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος εργάζονται καθημερινά με ζήλο και αυταπάρνηση και θα συνεχίσουν να το κάνουν για την ασφάλεια όλων των πολιτών».

πηγη ΦΩΤΟ: ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελεύθερος ο Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ με εγγύηση 30.000 ευρώ

Φρίκη! Κρατούσε βαλσαμωμένη τη μητέρα της επί δύο χρόνια σε διαμέρισμα στο Παγκράτι

Τεράστιο κύκλωμα μοίραζε ναρκωτικά μέσω Facebook! Ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις με πολλές συλλήψεις – ΒΙΝΤΕΟ

Θεσσαλονίκη: Έμπορος ναρκωτικών με… έδρα το ΑΠΘ – Έκανε συναλλαγές έξω από το πανεπιστήμιο!

Θεσσαλονίκη: Μία από τις αγγελίες σε εφημερίδα έκρυβε τη μεγάλη… γυναικεία απάτη!

Πάνω από ένα τόνο ηρωίνης έχει κατασχέσει το Λιμενικό – Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση στην Αττική!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε