Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πεύκη: “Γιατί μου το έκανες αυτό” έλεγε ο πατέρας

Πεύκη: “Γιατί μου το έκανες αυτό” έλεγε ο πατέρας

Η γυναίκα πέταξε το παιδί της από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας που διέμεναν, στην Πεύκη, και μετά έπεσε και αυτή στο κενό.
Και οι δυο βρήκαν τραγικό θάνατο.
Ο σύζυγος της γυναίκας κατέθεσε πως η νηπιαγωγός το τελευταίο διάστημα ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένη για την ανατροφή και τη φροντίδα της πεντάχρονης κορούλας τους, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Φωτογραφίες και βίντεο.

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο με την οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε στην Πεύκη, το πρωί της Πέμπτης (02.01.2020), όταν η 32χρονη Δώρα πέταξε την πεντάχρονη κόρη της από την ταράτσα της πολυκατοικίας και στη συνέχεια έπεσε και η ίδια στο κενό, με αποτέλεσμα να βρουν και οι δύο ακαριαίο θάνατο.

Τραγική φιγούρα, ο σύζυγος και πατέρας που δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί. Η εικόνα της συζύγου και της κόρης του να κείτονται στο δρόμο νεκρές, θα τον στοιχειώνει για πάντα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Espresso”, ο άνδρας έκλαιγε και μονολογούσε “Γιατί μου το έκανες αυτό;”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύζυγος της γυναίκας κατέθεσε πως η νηπιαγωγός το τελευταίο διάστημα ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένη για την ανατροφή και τη φροντίδα του παιδιού, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Όμως, σε καμία περίπτωση όμως δεν πίστευε πως θα έφτασε αυτό το σημείο.

Click4more: Πεύκη: Η στιγμή που ο πατέρας έμαθε την οικογενειακή τραγωδία [Pics, video]

Δεν είχαμε προβλήματα, Ήμασταν καλά μεταξύ μας. Το μόνο μας πρόβλημα το τελευταίο καιρό ήταν το τι θα γίνει με το παιδί, την απασχολούσε πολύ η φροντίδα του παιδιού. Ήταν πέντε ετών και έμοιαζε με ενός… Το αγαπούσε, το φρόντιζε, αλλά ανησυχούσε για το μέλλον του. Εγώ δούλευα. Δεν πήγε ποτέ το μυαλό μου ότι θα έκανε κάτι τέτοιο”. 

Το χρονικό της τραγωδίας στην Πεύκη

Ήταν λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, όταν η νηπιαγωγός, που βρισκόταν μόνη στο διαμέρισμα στην Πεύκη με την κόρη της, ανέβηκε στην ταράτσα της πολυκατοικίας όπου διέμεναν και πέταξε το παιδί στο κενό, ακολουθώντας στη συνέχεια και η ίδια αυτή τη θανάσιμη διαδρομή.

Συγκλονισμένος ο παππούς της 5χρονης περιγράφει τα πρώτα λεπτά που έφτασε στο σημείο: “Μας παίρνει ο γιος μου και μου λέει ότι στο σπίτι έγινε ληστεία, έρχομαι να δω τι έγινε και την βλέπω στο δρόμο τη νύφη μου ανάσκελα και το μωρό από κάτω. Είχαν βάλει ένα σεντόνι. Προχθές ήμασταν μαζί και τρώγαμε και πίναμε και δεν έδειχνε κάτι τέτοιο, ήταν χαρούμενη”.

Το 5χρονο κοριτσάκι αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, σύμφωνα με τον παππού της, όμως ήταν καλά, το πήγαιναν στον γιατρό και έκανε θεραπείες. Γείτονες αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα η γυναίκα ήταν επιβαρυμένη ψυχολογικά.

Τι είπε η γιαγιά στο newsit.gr

Η γιαγιά του αδικοχαμένου παιδιού μίλησε στο newsit.gr για τη στιγμή που ο γιος της και πατέρας του κοριτσιού έσπευσε στον τόπο της τραγωδίας. Όπως είπε, ο γιος της ήταν στη δουλειά, όταν την πήρε τηλέφωνο και της είπε πως η κουνιάδα του τον ειδοποίησε πως έκλεψαν το σπίτι του. Αργότερα, την πήρε ξανά τηλέφωνο και της είπε πως το μωρό και η εν διαστάσει γυναίκα του ήταν στο δρόμο νεκροί. “Είχαν ένα κοριτσάκι άρρωστο, δεν μιλούσε, δεν περπατούσε”, είπε μεταξύ άλλων η γιαγιά του παιδιού.

Είχε “προειδοποιήσει”

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, από τα πρώτα πράγματα που έψαξαν οι αστυνομικοί στο διαμέρισμα στην Πεύκη ήταν αν υπάρχει σημείωμα, στο οποίο να εξηγεί η άτυχη γυναίκα τι ακριβώς συνέβη ή τι είχε σκοπό να κάνει. Κάτι τέτοιο δεν υπήρχε. Όμως, από καταθέσεις των οικείων της, αλλά και από το φιλικό της περιβάλλον, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η γυναίκα το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε κατά κάποιον τρόπο “προειδοποιήσει”. Υπάρχουν καταθέσεις φίλων της, πως τους έλεγε επί λέξει: “Δεν αντέχω άλλο και δεν μπορώ να συνεχίσω”. Και όλα αυτά είχαν να κάνουν με την καθημερινότητα, με τα προβλήματα υγείας, που αντιμετώπιζε το παιδί.

Οι αστυνομικοί, πλέον, ερευνούν αν η γυναίκα ζούσε σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, ενώ περιμένουν να ανοίξουν τα σχολεία, για να μιλήσουν και με συναδέλφους της (σ.σ. η 32χρονη ήταν νηπιαγωγός και εργαζόταν σε σχολείο στην Πεύκη), για να μάθουν την κατάσταση, που βρισκόταν η γυναίκα προτού πάρει αυτή την τραγική απόφαση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις