Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πιάστηκε ο “γλυκατζής” ληστής που “χτύπαγε” ζαχαροπλαστεία – video

Πιάστηκε ο “γλυκατζής” ληστής που “χτύπαγε” ζαχαροπλαστεία – video

Στα χέρια της Αστυνομίας ένας 36χρονος που λήστευε ζαχαροπλατεία και φούρνους σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Ο δράστης που είχε προτίμηση στα ζαχαροπλαστεία και τους φούρνους συνελήφθη, στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), ενώ αναζητείται ο 35χρονος συνεργός του.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, μετά την καταγραφή περιπτώσεων ληστειών στα παραπάνω καταστήματα, κατά το τελευταίο δίμηνο, και συγκρότησαν ειδική ομάδα για τον εντοπισμό του δράστη.

Μετά από έρευνες και αξιοποίηση όλων των προανακριτικών στοιχείων, επετεύχθη ο εντοπισμός και η σύλληψη του, μετά από ληστεία που είχε διαπράξει σε ζαχαροπλαστείο στο Περιστέρι.

Πώς “χτύπαγε” ο… “γλυκατζής” ληστής!

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 36χρονος κινούμενος με μοτοσυκλέτα, προσέγγιζε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία.

Ακολούθως εισέρχονταν σε αυτά, φορώντας είτε καπέλο και γυαλιά είτε κράνος μοτοσικλετιστή και προσποιούμενος ότι φέρει όπλο μέσα στο μπουφάν του, απειλούσε τους υπαλλήλους και αποσπούσε χρηματικά ποσά” τονίζεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις ληστειών σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω, Περιστέρι, Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα).

Επιπρόσθετα, κατά το παρελθόν, ο 36χρονος είχε συλληφθεί για τη διάπραξη ίδιων αδικημάτων και είχαν εξιχνιαστεί 21 περιπτώσεις ληστειών.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Στο παρακάτω βίντεο, φαίνεται ο ληστής να φοράει κράνος και να απειλεί την ταμία του ζαχαροπλαστείου:

πηγή: Ελληνική Αστυνομία / Βίντεο: Alpha

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις