Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πλήρωσε με τη ζωή του το μέγα φιάσκο της αστυνομίας

,,ΦΩΤΟ

– Δράστες οι ληστές με τις βαριοπούλες
– Οι ίδιοι επιτέθηκαν χθες βράδυ σε αστυνομικούς στο Μαρούσι
– Πυροβολούσαν με το όπλο των αστυνομικών
– Πατέρας ενός μωρού ο 25χρονος νεκρός
-Στις 12:30 συνέντευξη τύπου Μ.Χρυσοχοϊδη και Λ.Οικονόμου

‘Ηξεραν οτι έχουν να τα βάλουν με σκληρούς κακοποιούς που δεν διστάζουν να πυροβολήσουν στο ψαχνό και όμως έκαναν ολόκληρη επιχείρηση σε μια απο τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας για να τους συλλάβουν.

Αποτέλεσμα; ‘Ενας πολίτης νεκρός και ακόμα ένα επιχειρησιακό φιάσκο.

 Οι δράστες του μακελειού στο Βύρωνα ήταν οι ίδιοι που το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας εξευτέλισαν την ΕΛΑΣ “γδύνοντας” 2 αστυνομικούς από τα όπλα τους και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους στο Μαρούσι.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους από τα αποτυπώματα που βρήκαν στα γιλέκα και τα κλειδιά των αστυνομικών που έκλεψαν οι δράστες το βράδυ στο Μαρούσι.

Αξιοποιώντας αυτή την πληροφορία, στήθηκε η επιχείρηση στο Βύρωνα που δυστυχώς κατέδειξε για ακόμα μια φορά την επιχειρησιακή ανεπάρκεια της ΕΛΑΣ με έναν ανυποψίαστο πολίτη να πέφτει νεκρός. Και επισπεύτηκε η αστυνομική επιχείρηση σύλληψής τους, ενόψει των Τακτικών Κρίσεων των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, με αποτέλεσμα τον πρόχειρο σχεδιασμό, ανοίγοντας «πόλεμο» μέσα στον δρόμο και όχι σύλληψη μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμεναν.

Μάλιστα το πτώμα του 25χρονου νεαρού άργησε να απομακρυνθεί αφού βρισκόταν  δίπλα στις χειροβομβίδες που δεν είχαν ακόμα εξουδετερωθεί. Ο 25χρονος βρέθηκε ανάμεσα στη μάχη των πυροβολισμών μεταξύ των δύο ληστών τραπεζών και των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν στήσει ολόκληρη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο αλβανών κακοποιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο 25χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά των κακοποιών ή των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής «χτένιζαν» την περιοχή του Βύρωνα προκειμένου να εντοπίσουν ένα κόκκινο αυτοκίνητο, με το οποίο είχαν πληροφορίες ότι κινούνται οι επικίνδυνοι κακοποιοί. Το εντόπισαν στην οδό Ζωοδόχου Πηγής και κατάφεραν να το εγκλωβίσουν. 

Ένας από τους ληστές βγήκε από το αυτοκίνητο ανοίγοντας πυρ εναντίον των αστυνομικών κάτι που έκανε και ο οδηγός, εκτοξεύοντας παράλληλα 5 χειροβομβίδες εκ των οποίων εξερράγησαν οι δύο τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς που μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ τραυματίστηκε και ένας από τους δράστες, ο οποίος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Ο ένας από τους ληστές συνεχίζοντας τους πυροβολισμούς εγκλωβίστηκε μέσα σε έναν φούρνο, χωρίς ευτυχώς να πάρει ομήρους από το εσωτερικό του. Λίγο αργότερα συνελήφθη και εκείνος.

Ο 25χρονος υδραυλικός, πατέρας ενός μωρού 18 μηνών,  ακούγοντας τους πυροβολισμούς βγήκε από διπλανή οικοδομή να δει τί ακριβώς συμβαίνει και τραυματίστηκε σοβαρά και λίγο αργότερα δυστυχώς κατέληξε. Δείτε στο βίντεο τι λέει ο εργοδότης του…

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει επί τόπου τον έναν από τους δράστες. Ο άλλος εγκλωβίστηκε σε πατάρι ενός φούρνου όπου λίγο αργότερα συνελήφθη κι αυτός. 

Δείτε στο επόμενο βίντεο το χρονικό του μακελειού στον Βύρωνα…

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο του μακελειού.

Πολίτες έχουν συγκεντρωθεί κοντά στο σημείο της επιχείρησης

Ωστόσο, από τις πέντε χειροβομβίδες οι δύο έσκασαν και οι τρεις δεν έσκασαν με αποτέλεσμα ειδική υπηρεσία του στρατού να πάει στο σημείο για να τις εξουδετερώσει. 

Στην περιοχή του μακελειού δίπλα στη χειροβομβίδα που δεν έσκασε βρέθηκε ένα πιστόλι, το οποίο είναι ένα από αυτά που έκλεψαν οι δράστες από το φιάσκο της αστυνομίας στο Μαρούσι.

Στο σπίτι των ληστών οι αστυνομικοί βρήκαν 3 καλάσνικοφ, μία κοντόκανη καραμπίνα, 30 χειροβομβίδες, 1 βαριοπούλα και ποσότητα TNT. Οπως έγινε γνωστό και δύο είναι δραπέτες των φυλακών Λάρισας, όπου εξέτιαν ποινές φυλάκισης για ληστείες και είχαν πάρει πενθήμερη άδεια ο ένας και οχταήμερη ο άλλος πριν από λίγους μήνες, αλλά δεν επέστρεψαν και άρχισαν ξανά τις ληστείες.

Πρόκειται για τους δύο ληστές που πριν από ένα μήνα στην Κόρινθο “γάζωσαν” με καλάσνικοφ περιπολικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης μετά από ληστεία σε τράπεζα, με αποτέλεσμα το αστυνομικό όχημα να αρπάξει φωτιά και οι δυο αστυνομικοί που επέβαιναν πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν την τελευταία στιγμή.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε