Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ποιοι πρόλαβαν την Αντιτρομοκρατική; Περίεργες οι προεκτάσεις της εκτέλεσης στον Κορυδαλλο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ NEWSIT
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ NEWSIT

Περίεργη τροπή παίρνουν οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 31χρονου στο Κορυδαλλό από άγνωστο οπλοφόρο την ώρα που το θύμα έτρωγε σε εστιατόριο στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ο 31χρονος που ήταν γνωστός στις συμμορίες της νύχτας με το προσωνύμιο Πιτσίλας, είχε πέσει νεκρός τα ξημερώματα της 21ης Μαΐου, όταν ένας άγνωστος άνδρας τον πυροβόλησε δυο φορές στο κεφάλι.

Ο 31χρονος είχε μπει στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής, για ενδεχόμενη σχέση του με την δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής και παρακολουθούνταν στενά, όπως και οι τηλεφωνικές του συνομιλίες.

Όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα το “Newsit”, οι αστυνομικοί που ερευνούν την μαφιόζικη δολοφονία του Πιτσίλα δεν έχουν αφήσει έξω από το “κάδρο” των ερευνών το ενδεχόμενο κάποιοι να του έκλεισαν το στόμα, φοβούμενοι αποκαλύψεις σε σχέση με το διπλό φονικό έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, και με δεδομένο πως το θύμα ήταν σε στενή παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες δυο εβδομάδες πριν την δολοφονία του ο 31χρονος είχε ειδοποιηθεί από την Αντιτρομοκρατική, ότι κάποια στιγμή θα τον καλέσουν να έχουν εκ νέου άλλη μια κουβέντα, καθώς είχε προηγηθεί “επίσκεψη” του έπειτα από πρόσκληση στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, με αφορμή ένα όπλο που είχε βρεθεί σε αυτοκίνητο φιλικού του προσώπου.

Παράλληλα από τις συνομιλίες του Πιτσίλα, διαπιστώθηκαν αναφορές στην δολοφονία των δυο μελών τις Χ.Α.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πρώτη “επίσκεψη” του Πιτσίλα στην Αντιτρομοκρατική δεν ήταν αποδοτική, καθώς ο ίδιος ήταν ιδιαιτέρως αρνητικός και δεν είχε απαντήσει σε καμία ερώτηση των αστυνομικών.

Το ατύχημα και το χαρακτηριστικό βάδισμα
 

Από την πρώτη στιγμή που είδαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής το βίντεο της δολοφονίας των δυο μελών τις Χ.Α. διαπίστωσαν πως ο οπλοφόρος που τους εκτέλεσε κούτσαινε ελαφρώς στο αριστερό πόδι την στιγμή που έτρεχε για να φύγει από το σημείο της ενέργειας.
Αρχικά το μυαλό τους πήγε σε 35χρονο Αντιεξουσιαστή του οποίου τα ίχνη είχαν εξαφανιστεί μήνες πριν την ενέργεια πλην όμως, πολύ γρήγορα απέκλεισαν την περίπτωση αυτή, καθώς ο εκτελεστής ήταν ψηλότερος από τον ύποπτο Αντιεξουσιαστή.
Έπειτα από έρευνες κατέληξαν να παρακολουθούν τον Πιτσίλα και αυτό γιατί κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα το Μάιο του 2005, είχε υποστεί σοβαρό τροχαίο ατύχημα με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε φίλος του. Το ατύχημα είχε σημειωθεί λίγα μέτρα από το σπίτι του 31χρονου και ο ίδιος είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό του πόδι.
Μάλιστα εκείνη την εποχή είχε υποβληθεί σε απανωτές χειρουργικές επεμβάσεις με ενέργειες οστεοσύνθεσης, προκειμένου να αποκατασταθεί το βάδισμα του, κάτι που τελικά οι γιατροί πέτυχαν σε μεγάλο ποσοστό.
Ωστόσο ένα πρόβλημα όταν έτρεχε ο 31χρονος το είχε και σε συνδυασμό με το ύψος του- 1:80- αλλά και τις σχέσεις που είχε αναπτύξει με Αντιεξουσιαστές μέσα στην φυλακή, οδήγησαν την Αντιτρομοκρατική να τον βάλει στο “κάδρο” των ερευνών και να έχει μαζί του μια πρώτη συνάντηση…μέχρι που τους πρόλαβε η εκτέλεση του στην πλατεία Ελευθερίας του Κορυδαλλού.
Πάντως οι αστυνομικοί που ερευνούν την εκτέλεση του 31χρονου δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τα “ανοίγματα” που έκανε το τελευταίο διάστημα το θύμα σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκεδάσεις στην περιοχή, να ενόχλησαν ανθρώπους της νύχτας, οι οποίοι δεν δίστασαν να τον βγάλουν από την μέση.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε