Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πόλα Ρούπα: Νεα ηγετική εμφάνιση – Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν συνεργάζεται! Αποστάσεις από τον 29χρονο

Πόλα Ρούπα: Νεα ηγετική εμφάνιση – Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν συνεργάζεται! Αποστάσεις από τον 29χρονο

Για ακόμα μια φορά η Πόλα Ρούπα δείχνει με τα όσα λέει ότι παίζει ηγετικό ρόλο στον Επαναστατικό Αγώνα και ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον 29χρονο που συνελήφθη.

Με μια μακροσκελή της δήλωση, η Πόλα Ρούπα αναφέρει ότι «Ο Επαναστατικός Αγώνας είχε πάντα μια συγκεκριμένη στρατηγική Αγώνα από την οποία δεν παρέκλινε σε καμία περίπτωση. Κάθε άλλη δράση δεν τον αφορά. Το θεώρημα των ‘‘συγκοινωνούντων δοχείων’’ είναι ένα νοητικό κατασκεύασμα των μηχανισμών δίωξης και καταστολής».

Και συνεχίζει: «Την τελευταία 5ετία έχει γίνει μέρος της κατασταλτικής πολιτικής  να επιχειρεί να θέσει στο επίκεντρο κάθε ένοπλης δραστηριότητας στην Ελλάδα εμένα και τον Νίκο Μαζιώτη. Ήδη ο Επαναστατικός Αγώνας έχει κατηγορηθεί ως ‘‘ομπρέλα’’ κάτω από την οποία ‘’συναντιούνται’’ άτομα και δραστηριότητες, ακόμα και άλλες οργανώσεις αντάρτικου πόλης. Τώρα για μια ακόμα φορά με την πρόσφατη σύλληψη του 29χρονου, επιχειρούν να συνδέσουν εμένα και τον Επαναστατικό Αγώνα με τον ίδιο αλλά και με την οργάνωση Σ.Π.Φ για την οποία ο ίδιος ο συλληφθείς κατηγορείται ότι συμμετείχε».

Η Πόλα Ρούπα ξεκαθαρίζει: «Επισημαίνω για μια ακόμα φορά πως τόσο εγώ όσο και ο Επαναστατικός Αγώνας δεν συνδέεται με καμία άλλη οργάνωση ούτε ως προς τον εξοπλισμό, ούτε ως προς την πολιτική, ούτε ως προς τους στόχους, ούτε ως προς την δράση, ούτε ως προς τα πρόσωπα. Ο Επαναστατικός Αγώνας είχε πάντα μια συγκεκριμένη στρατηγική αγώνα από την οποία δεν παρέκλινε σε καμία περίπτωση. Κάθε άλλη δράση δεν τον αφορά. Το θεώρημα των ‘‘συγκοινωνούντων δοχείων’’ επίσης συνιστά ένα νοητικό κατασκεύασμα των μηχανισμών δίωξης και καταστολής. Ο Επαναστατικός Αγώνας κατ’ επιλογή δεν συνεργάστηκε ποτέ με καμία άλλη οργάνωση».

Αναφέρεται επίσης στην απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού τον Φεβρουάριο του 2016 και υποστηρίζει ότι παρότι ανέλαβε την ευθύνη αυτό «δεν αφορούσε σε κάποια ειδική σχέση ή συνεργασία με κάποιους πολιτικούς κρατούμενους ειδικά, αλλά αποφασίστηκε και εκτελέστηκε στη βάση της πολιτικής αλληλεγγύης η οποία υπερβαίνει για μένα τα πολιτικά πλαίσια της οργάνωσης που είμαι μέλος. Έχω ήδη δηλώσει πως δεν θα μπορούσα για λόγους αξιακούς και για λόγους που αφορούν την επαναστατική μου συνείδηση να επιχειρήσω μια απόδραση μόνο για τον Νίκο Μαζιώτη από τη στιγμή που υπήρχαν και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι που ήθελαν να φύγουν από τις φυλακές. Και η πολιτική μου σχέση με όσους ήθελαν να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού σταματάει εκεί».

Δεν τροφοδότησα κανέναν με ταυτότητες

«Θα ήταν εξάλλου πολιτικά ανορθόδοξο να τροφοδοτώ εγώ με στοιχεία για ταυτότητες ανθρώπους για ενοικιάσεις χώρων που αφορούν την δράση οποιασδήποτε άλλης οργάνωσης πλην του Επαναστατικού Αγώνα», αναφέρει η Πόλα Ρούπα.

Και μεταξυ άλλων καταλήγει: «Οι θεωρίες περί συνεργασιών, δικτύων και προσώπων  ‘‘μπαλαντέρ’’ δεν είναι στην πολιτική κουλτούρα του Επαναστατικού Αγώνα ούτε τη δική μου, καθώς στον Επαναστατικό Αγώνα πιστεύουμε πως ως προς τον τελικό πολιτικό στόχο μιας ένοπλης  οργάνωσης, την ανατροπή του καθεστώτος και την Κοινωνική Επανάσταση αυτά τα στοιχεία είναι πολιτικά αντιπαραγωγικά και αναποτελεσματικά.
Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν είχε ουδεμία επιχειρησιακή ή άλλη σχέση ή εξάρτηση από οποιονδήποτε, είτε πρόσωπο είτε οργάνωση. Επαναλαμβάνω, η μόνη ενέργεια του Επαναστατικού Αγώνα που αφορά πρόσωπα εκτός της οργάνωσης είναι η απόπειρα απόδρασης την οποία ‘‘σήκωσα’’ εγώ προσωπικά. Και η σχέση του Επαναστατικού Αγώνα μαζί τους, σταματά εκεί».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις