Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πόλεμος της μαφίας στην Αθήνα

μαφία Αθήνα

Δεύτερη μαφιόζικη δολοφονία μέσα σε ένα 24ωρο σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (26.02.2018) στην Φωκίωνος Νέγρη. Θύμα ένας 25χρονος, σεσημασμένος για ληστεία και επεισόδια σε γήπεδα.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν στοιχεία να συσχετίσουν την δολοφονία του 25χρονου με την εκτέλεση ενός 61χρονου τα μεσάνυχτα της Κυριακής στο Περιστέρι, το όνομα του οποίου το 2010 αναφέρονταν στην μεγάλη δικογραφία των εκβιαστών μαζί με το όνομα του Βασίλη Στεφανάκου. Μάλιστα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ξεκίνησε ο αναμενόμενος πόλεμος στην νύχτα, έπειτα από την δολοφονία του “μεγάλου αφεντικού”, του Βασίλη Στεφανάκου.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, όσον αφορά στην δολοφονία του 25χρονου, δεν έχουν προκύψει στοιχεία εμπλοκής του σε υποθέσεις της νύχτας, ή τουλάχιστον στοιχεία που να τα γνωρίζουν στην Αστυνομία.

Πάντως, όπως λένε έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, η δολοφονία και ο τρόπος με τον οποίο διεπράχθη, έχει στοιχεία μαφιόζικα και μάλιστα ανθρώπων της νύχτας που έχουν στα χέρια τους “συμβόλαιο θανάτου” και ιδιαίτερα “συμβόλαιο” παραδειγματισμού και εκδίκησης.

Μέχρι στιγμής πάντως οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής στρέφονται στο ενδεχόμενο του ξεκαθαρίσματος προσωπικών διαφορών που προέκυψαν από παράνομες δοσοληψίες.

Η δολοφονία

Ο νεαρός μαζί με τρεις φίλους του κάθονταν σε κατάστημα στην Φωκίωνος Νέγρη και απολάμβαναν το ποτό τους αλλά και ναργιλέ, καθώς το κατάστημα φημίζεται για το ανατολίτικο στυλ του.

Ξαφνικά μπαίνουν στο κατάστημα δυο άνδρες που φορούν γάντια και κουκούλες foul face. Αμέσως πάνε στο τραπέζι που κάθονταν ο 25χρονος, βγάζουν από τις τσέπες τους πιστόλια και αρχίζουν να “γαζώνουν” με 10 σφαίρες τον Δ.Β.

Αμέσως επικρατεί πανικός και οι θαμώνες του καταστήματος τρέχουν αλλόφρονες να προφυλαχθούν, ενώ και οι φίλοι του 25χρονου έφυγαν τρέχοντας από το κατάστημα, αμέσως μόλις έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί.

Οι οπλοφόροι φεύγουν με ψύχραιμα και γοργά βήματα από το μαγαζί και απομακρύνονται πεζή από το σημείο. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, οι φίλοι του 25χρονου, επιστρέφουν και τον βρίσκουν πεσμένο στο πάτωμα, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Αμέσως τον βάζουν σε ενα αυτοκίνητο και τον μεταφέρουν σε ιδιωτική κλινική στην Κυψέλη, όπου και διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ο θάνατος του. Στη συνέχεια εξαφανίζονται.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν τους φίλους του θύματος, προκειμένου να τους πάρουν κατάθεση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις