Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Πωλούσαν… “φύκια” και θησαύριζαν! Η σπείρα έκανε χρυσές δουλειές

Πωλούσαν… “φύκια” και θησαύριζαν! Η σπείρα έκανε χρυσές δουλειές
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Ο μεσίτης ήταν… σκέτη λέρα! Γνωστός απατεώνας “δάγκωσε” ανυποψίαστους πολίτες και κατάφερε είτε με εικονικές πωλήσεις ακινήτων είτε με πλαστές επιταγές να… θησαυρίσει. Μέχρι που η σπείρα “έπεσε” στη φάκα της αστυνομίας.

Ο γνωστός απατεώνας, που εμφανίζεται και ως “εγκέφαλος” του κυκλώματος, φωτογράφιζε διαμερίσματα και οικόπεδα, τα έβαζε σε αγγελίες και όταν τα θύματα έπεφταν στην παγίδα και αγόραζαν, εκείνος έπαιρνε την προμήθεια! Δεν ήταν μόνο αυτό το “κόλπο” για να θησαυρίζει η σπείρα όμως.

Η εγκληματική οργάνωση δεν εξαπατούσε μόνο πολίτες, στην περιοχή της Αττικής, με εικονικές πωλήσεις οικοπέδων και διαμερισμάτων, αλλά τα μέλη της κατηγορούνται ακόμη και για πλαστογραφίες.

Από τις απάτες με τα ακίνητα, τα μέλη του κυκλώματος κατάφεραν να αποσπάσουν σε εννέα περιπτώσεις το ποσό των 208.000 ευρώ. Επιχείρησαν να εξαπατήσουν άλλους 11 ανυποψίαστους πολίτες που ήθελαν να αγοράσουν διαμέρισμα ή οικόπεδο. Αν τα είχαν καταφέρει, η λεία τους θα έφτανε τα 5.82 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της ίδιας σπείρας έκανε απάτες και με πλαστές ή ακάλυπτες επιταγές. Εξαπάτησαν 10 πολίτες και κατάφεραν να τους αποσπάσουν 408.640 ευρώ!

Φωτογραφία: Ελληνική Αστυνομία

Εκτός από τον απατεώνα που φωτογράφιζε και έβαζε σε αγγελίες σπίτια και οικόπεδα και θεωρείται ο «εγκέφαλος» της σπείρας, συνελήφθη μια μεσίτρια που φέρεται να συνεργαζόταν μαζί του καθώς κι άλλα τέσσερα μέλη του κυκλώματος. Οι συλλήψεις των έξι Ελλήνων έγιναν στην Παρασκευή 23 Νοεμβρίου Αναζητούνται άλλα τρία άτομα που συμμετείχαν στη σπείρα. Η οργάνωση είχε δυο υποομάδες.

Τουλάχιστον από τις αρχές του 2018 είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων και έχοντας διακριτούς ρόλους και προέβαιναν σε εικονικές πωλήσεις οικοπέδων, διαμερισμάτων κλ.π. στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, χρησιμοποιώντας πλαστά παραστατικά. Επίσης, διακινούσαν πλαστές ή ακάλυπτες επιταγές, ενώ νομιμοποιούσαν το οικονομικό όφελος που αποκόμιζαν μέσω εικονικών και καθαρών εταιρειών.

Φωτογραφία: Ελληνική Αστυνομία

Από έρευνες που έγιναν σε γραφεία και σπίτια σε περιοχές της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος πλαστών εγγράφων (πληρεξούσια, τίτλοι ιδιοκτησίας, σφραγίδες, δελτίο ταυτότητας, εικονικά τιμολόγια – δελτία αποστολής, αντίγραφα επιταγών, γραμμάτια είσπραξης χρηματικών ποσών άνω των -50.000- ευρώ),
  • κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim,
  • τοπογραφικά διαγράμματα,
  • φωτογραφίες αγροτεμαχίων και διαμερισμάτων καθώς και
  • αυτοκίνητο.
Φωτογραφία: Ελληνική Αστυνομία

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με 2 γεμιστήρες, 63 φυσίγγια και μαχαίρι, τα οποία προέκυψε ότι ανήκουν στον σύζυγο μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών (κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση), απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα (κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση) από άτομα που διαπράττουν τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και τη νομοθεσία περί επιταγών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις