Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πόρτα, πόρτα οι έρευνες για τους δολοφόνους του βρέφους στην Πετρούπολη

Πετρούπολη βρέφος έρευνες

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής εδώ και τρεις εβδομάδες, για τον εντοπισμό της μητέρας, αλλά και του ανθρώπου που στραγγάλισε βρέφος μόλις λίγων ωρών και στην συνέχεια πέταξε το άψυχο κορμάκι του σε κάδο απορριμάτων, στην περιοχή της Πετρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν ψάξει πόρτα πόρτα ολόκληρες γειτονιές της Πετρούπολης και των γύρω περιοχών, έχουν ερευνήσει ενδελεχώς και τις πέριξ της Πετρούπολης περιοχές, αλλά και κάθε πληροφορία που τους έχουν δώσει επώνυμα ή ανώνυμα οι πολίτες που ευαισθητοποιήθηκαν από αυτή την συγκλονιστική υπόθεση.

Όπως αναφέρουν πηγές πληροφόρησης, όλες οι έρευνες απέβησαν άκαρπες και πλέον εξετάζεται με πάσα σοβαρότητα το ενδεχόμενο, ο άνθρωπος που πέταξε στα σκουπίδια το άψυχο κορμάκι του μόλις λίγων ωρών αγοριού, να έφθασε στην Πετρούπολη από απομακρυσμένη περιοχή. Από τα Βόρεια Προάστια; Από τα Νότια προάστια της Αττικής; Οι αστυνομικοί δεν είναι σε θέση να απαντήσουν στο ερώτημα αυτό, καθώς δεν έχουν κανένα στοιχείο στα χέρια τους.

Για το λόγο αυτό, άλλο ένα σενάριο που εξετάζουν είναι αυτό της αλλοδαπής μητέρας του βρέφους, η οποία για άγνωστους λόγους είχε ενδεχομένως μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και στην συνέχεια, έπειτα από την πράξη δολοφονίας του μωρού, έφυγε με δικούς της ανθρώπους στην χώρα καταγωγής της.

Ωστόσο, επειδή η μητέρα του παιδιού σαφώς και γέννησε σε κάποιο σπίτι ή ιδιωτικό χώρο, είναι λογικό πως θα είχε κάποια προβλήματα υγείας. Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί έχουν στείλει μέσω της Europol, σήματα σε Βαλκανικές κυρίως χώρες, προκειμένου οι συνάδελφοι τους εκεί να τους παρέχουν ενημέρωση για γυναίκες που ζήτησαν ιατρική βοήθεια, λόγω πρόσφατης γέννας, πλην όμως δεν είχαν μαζί τους το παιδί τους. Με την προϋπόθεση, βέβαια, πως κατά το πρόσφατο παρελθόν διέμεναν στην Ελλάδα.

Ως γνωστόν το -μόλις λίγων ωρών- βρέφος είχε βρεθεί πριν από περίπου τρεις εβδομάδες πετάμενο σε κάδο απορριμάτων στην περιοχή της Πετρούπολης από ρακοσυλλέκτη που έψαχνε στα σκουπίδια για χρήσιμα αντικείμενα.

Όπως διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστή που πραγματοποίησε την νεκροψία-νεκροτομή, το μωράκι είχε στραγγαλιστεί με σχοινί και τον ομφάλιο λώρο του, που είχε κοπεί εμφανώς από άτομο που δεν είχε ιατρικές γνώσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις