Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πώς δρούσε η σπείρα που είχε «ρημάξει» σπίτια ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού

Πώς δρούσε η σπείρα που είχε «ρημάξει» σπίτια ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού

Μετά από μεγάλη επιχείρηση εξαρθρώθηκε η σπείρα που είχε ξαφρίσει τα σπίτια γνωστών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.
Συνελήφθη ένα ζευγάρι Αλβανών 34 και 35 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα τρία άτομα.
Έκαναν επαγγελματικές διαρρήξεις, αρπάζοντας μετρητά, κοσμήματα, ρολόγια και ακριβά ρούχα.
Σισέ, Ελαμπντελαουί, Νάτχο, Καρσελά, Οφόε, Ναουέλ, Σα και Αραούχο είχαν πέσει θύματά της.

Τους «ποντικούς» που ξάφριζαν τα σπίτια γνωστών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, κατάφερε να βάλει στο χέρι, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση, η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής. Η σπείρα δρούσε οργανωμένα και με σχέδιο.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι Αλβανών, 34 και 35 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν έπειτα από παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Ζωγράφου και Κορωπί. Μάλιστα και σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για επιχειρησιακά στελέχη της συμμορίας, ενώ από την έρευνα προέκυψαν τα στοιχεία και η ταυτοποίηση της δράσης άλλων τριών Αλβανών συνεργών των συλληφθέντων.

Η σπείρα άρχισε να δραστηριοποιείται στα τέλη του 2017 πραγματοποιώντας διαρρήξεις σε περιοχές στην Γλυφάδα, την Βάρη, την Βούλα, την Βουλιαγμένη, το Ελληνικό και το Κορωπί.

Μάλιστα στο στόχαστρο τους είχαν μπει αρκετοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κι ένας της ΑΕΚ, στους οποίους είχαν πραγματοποιήσει επαγγελματικές διαρρήξεις, αρπάζοντας μετρητά, κοσμήματα, ρολόγια και ακριβά ρούχα.

Θύματα τις συγκεκριμένης σπείρας έχουν πέσει οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού: Παπ Αμπού Σισέ, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Μπίρμπας Νάτχο, Μεχντί Καρσελά Γκονζάλες, Οτζίτσα Οφόε, Ματίας Ναουέλ, ο τερματοφύλακας Ζοζέ Σα, αλλά και ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Σέρχιο Αραούχο.

Οι διαρρήκτες εντόπιζαν το σπίτι που τους ενδιέφερε, κυρίως μονοκατοικίες πολυτελείας και στην συνέχεια προσέγγιζαν το σημείο με δυο αυτοκίνητα προκειμένου να μπορούν να διαφύγουν άμεσα.

Στην συνέχεια πραγματοποιούσαν διάρρηξη σε μπαλκονόπορτες και παράθυρα, χρησιμοποιώντας ειδικά διαρρηκτά εργαλεία αλλά και ειδικές πρακτικές για την απενεργοποιήσει των συστημάτων ασφαλείας των σπιτιών.

Όταν πια βρίσκονταν στο εσωτερικό και αφού είχαν βεβαιωθεί πως δεν βρισκόταν κανείς από τους ενοίκους, έψαχναν προσεκτικά τους χώρους αναζητώντας χρήματα, κοσμήματα, ακόμα και ακριβά ρούχα τα οποία στην συνέχεια τα πωλούσαν σε κλεπταποδόχους.

Συνολικά από τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας εξιχνιάσθηκαν 33 κλοπές οικιών, ανάμεσα τους και αυτές των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού αλλά και του επιθετικού της ΑΕΚ.

Στην κατοχή τους και μετά από έρευνες σε οικίες και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ρολόγια χειρός, κοσμήματα, γυναικείες τσάντες, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim , δύο σπρέι πιπεριού, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των επτακοσίων ευρώ, καθώς και δύο «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.

Μάλιστα και όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι κακοποιοί όταν πραγματοποιούσαν διαρρήξεις είχαν στην κατοχή τους, για τις ενδοσυνεννοήσεις τους, κινητά τηλέφωνα «φαντάσματα» καταχωρημένα σε ονόματα ανύπαρκτων ατόμων, τα οποία είχαν αγοράσει από Πακιστανούς στην περιοχή τις Ομόνοιας. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν αυτά τα κινητά προκειμένου να είναι αδύνατον στις Αστυνομικές Αρχές να εντοπίσουν στίγμα και χρήστη.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των τριών συνεργών τους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις