Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψη των δύο δραπετών από τις φυλακές Αυλώνα

Πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψη των δύο δραπετών από τις φυλακές Αυλώνα

Πριν περάσει 24ωρο από την απόδραση των δυο αλλοδαπών από τις φυλακές Αυλώνα, η Ασφάλεια Αττικής και οι υπηρεσίες τις ΕΛ.ΑΣ. με συντονισμένες ενέργειες κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δυο δραπέτες, πριν προλάβουν να διαφύγουν από την χώρα.

Ως γνωστόν οι δυο αλλοδαποί, ένας Αλβανός επικίνδυνος κακοποιός κι ένας Σύρος δουλέμπορος κατάφεραν να αποδράσουν από τις φυλακές Αυλώνα το βράδυ της Δευτέρας πηδώντας το μαντρότοιχο από την πλευρά των μαγειρείων του σωφρονιστικού καταστήματος, καθώς υπήρχε αφύλακτο σημείο και κενή σκοπιά.

Μάλιστα οι δυο δραπέτες έπεσαν επάνω σε περιπολία φύλαξης της εξωτερικής πτέρυγας των φυλακών από την Αστυνομία και μάλιστα γυναίκα αστυνομικός, όταν τους αντελήφθη, έβγαλε το υπηρεσιακό της όπλο και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό και ακινητοποίηση των δραπετών.

Οι δυο κρατούμενοι όμως δεν πτοήθηκαν, επιτέθηκαν στην αστυνομικό και αφού την γρονθοκόπησαν διέφυγαν, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι της νύχτας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιώντας επισταμένες έρευνες «ξεψαχνίζοντας» παράλληλα τα πληροφοριακά τους δίκτυα, για πιθανά κρησφύγετα που ήταν δυνατόν να βρουν οι δυο δραπέτες.

Πολύ σύντομα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να φτάσουν σε μια σημαντική πληροφορία, που ήθελε τον επικίνδυνο 23χρονο Αλβανό κακοποιό να πάει κάποια στιγμή στην οδό Μενάνδρου στην Ομόνοια, προκειμένου αναζητήσει κρησφύγετο από συγκεκριμένους ανθρώπους.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας έφτασαν πρώτοι στην συγκεκριμένη οδό και πήραν θέσεις αθέατοι, περιμένοντας με υπομονή την εμφάνιση του δραπέτη, όπως και έγινε λίγο μετά τις 13:30 χθες το μεσημέρι.

Αμέσως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας επενέβησαν και τον συνέλαβαν. Ο 23χρονος έχει καταδικαστεί στην Ελλάδα με 16 χρόνια κάθειρξη για ναρκωτικά και ένοπλες ληστείες, ενώ στην Αλβανία καταζητείται για ανθρωποκτονία.

Όσον αφορά στο δεύτερο δραπέτη, συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Αυλώνα, καθώς κρύβονταν σ’ ένα παράπηγμα.

Στο μεταξύ από το Σώμα Επιθεωρήσεις και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης, δόθηκε παραγγελία για την διενέργεια εκτάκτου ελέγχου προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δυο κρατούμενοι.

Επίσης έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που είχαν βάρδια το βράδυ της Δευτέρας, στις φυλακές Αυλώνα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις