Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Που θα κατέληγαν τα χάπια των τζιχαντιστων που κατασχέθηκαν στον Πειραιά!

Που θα κατέληγαν τα χάπια των τζιχαντιστων που κατασχέθηκαν στον Πειραιά!
photo αρχείο eurokinissi

Σε χώρες της Μέσης Ανατολής και μάλιστα χώρες πετρελαιοπαραγωγές, είναι δυνατόν να κατέληγαν τα ναρκωτικά δισκία “captagon” που εντοπίστηκαν μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο στο Πειραιά, προερχόμενο από την Συρία.

Την πληροφορία για τα κρυμμένα χάπια μέσα σε μασίφ μεγάλες ράβδους μολύβδου, είχαν οι Τούρκικες Αρχές οι οποίες ενημέρωσαν την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί το εμπορευματοκιβώτιο, στο λιμάνι του Πειραιά.

Όπως διαπιστώθηκε από τα παραστατικά του, προορίζονταν για την Κροατία, χωρίς όμως κανείς να γνωρίζει με ακρίβεια το τελικό σταθμό του κοντέινερ. Εκτιμάται βέβαια πως θα είναι κάποια από τις πλούσιες χώρες της Μέσης Ανατολής, όπου και εκεί το “captagon” είναι διάσημο και και πωλείται αφειδώς στα κρυφά πάρτι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα χρειαστούν άλλες τρεις ημέρες τουλάχιστον, προκειμένου οι αστυνομικοί να ανοίξουν όλες τις ράβδους μολύβδου, όπου στο εσωτερικό του είναι “παχτωμένα” τα ναρκωτικά χάπια που έγιναν γνωστά ως το ναρκωτικό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα με την επιχείρηση που πραγματοποίησαν στον Πειραιά οι Έλληνες αστυνομικοί, στην Κωνσταντινούπολη αστυνομικοί της αντίστοιχης Τουρκικής υπηρεσίας πραγματοποιούσαν επίσης επιχείρηση για τον εντοπισμό ποσοτήτων “captagon”, αλλά και ατόμων που έχουν σχέση με την διακίνηση του ναρκωτικού.

Ως γνωστόν τα συγκεκριμένα χάπια έγιναν διάσημα καθώς χρησιμοποιούνταν από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προκειμένου οι “πιστοί” να μάχονται χωρίς φόβο και οίκτο στα πεδία των μαχών και βέβαια να μην νιώθουν κανένα συναίσθημα όταν έσφαζαν ανθρώπους.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά στην Ελλάδα που ανακαλύπτεται μεγάλη ποσότητα του συγκεκριμένου ναρκωτικού, καθώς πριν από περίπου ένα χρόνο το Λιμενικό Σώμα είχε ανακαλύψει ένα ολόκληρο εργαστήριο παρασκευής του συγκεκριμένου ναρκωτικού, σε περιοχή της Αττικής.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις