weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Πρόεδρος στον Άκη: “Φέρτε και τον Ομπάμα στη δίκη”

Πρόεδρος στον Άκη: “Φέρτε και τον Ομπάμα στη δίκη” | Newsit.gr

Ο κ. Τσοχατζόπουλος κατήγγειλε ως πλαστό, έγγραφο που σχετίζεται -όπως ανέγνωσε η εισαγγελέας- με την κίνηση 2.070.000 ελβετικών φράγκων, μέρος των οποίων μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό με συνδικαιούχο στενό συγγενικό πρόσωπο της πρώην συζύγου του.

– Τσοχατζόπουλος: Αυτό το έγγραφο πότε ήρθε; Είναι πλαστό… Είναι κατασκευασμένο στο πλαίσιο…

– Πρόεδρος: Αφήστε να μιλήσει η εισαγγελέας για τα έγγραφα…

Η κ. Αδηλίνη προσκόμισε στο δικαστήριο επίσης, στοιχεία για λογαριασμούς του Νίκου Ζήγρα -που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τα εξοπλιστικά, που σχηματίζεται τώρα από τους ανακριτές της υπόθεσης- στα οποία φαίνεται να δέχονται ή να εμβάζουν προς εξωχώριες εταιρίες, μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τέλος, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, για την υπόθεση υπάρχει και ένα άλλο πακέτο με έγγραφα, που διαβιβάστηκαν αυτεπαγγέλτως από την εισαγγελία της Βέρνης, όπου διενεργείται έρευνα για τον κατηγορούμενο Νίκο Ζήγρα.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων Οράτιου Μελά και Κωνσταντίνου Αντωνιάδη (οι οποίοι εμφανίζονται ως εκπρόσωποι της εξωχώριας εταιρίας ΜΟΡΕΛΙΑ) τόνισε ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν από την εισαγγελέα επιβεβαιώνουν πλήρως όσα έχουν εισφέρει στις Αρχές οι εντολείς τους. Μάλιστα, όπως τόνισε η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων, η κίνηση των λογαριασμών που «πέρασαν» από την ΜΟΡΕΛΙΑ και από εκεί σε μετρητά στην Ελλάδα αφορά συνολικό ποσό 15.200.000 ευρώ, ενώ εκείνοι έχουν εισφέρει στην ανάκριση στοιχεία για ποσό 19.200.000 ευρώ.

Με αφορμή διευκρινιστικές ερωτήσεις που έκανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος για συγκεκριμένα εμβάσματα που αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, η Πολιτική Αγωγή προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα θα παραδώσει στο δικαστήριο επτά φακέλους, εκ των οποίων οι έξι αφορούν τα δύο επίμαχα εξοπλιστικά προγράμματα, TOR-M1 και υποβρύχια, και ο έβδομος την πρόσφατη επιβολή προστίμου στον πρώην υπουργό από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το ακίνητο της Ακρόπολης, για το οποίο κρίθηκε ότι προκύπτει παράνομο περιουσιακό όφελος.

– Τσοχατζόπουλος: Ποιος το λέει αυτό;

– Πολτική Αγωγή: Το Ελεγκτικό Συνέδριο λέει ότι 450.000 ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν για τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι παράνομο περιουσιακό όφελος.

– Τσοχατζόπουλος: Ψέματα, είναι ψεύδη. Δεν έχετε δικαίωμα να τα λέτε αυτά.

– Πολιτική Αγωγή: Εκπροσωπώ το ελληνικό δημόσιο.

– Τσοχατζόπουλος: Δεν με ενδιαφέρει είναι ψευδή στοιχεία.

– Πολιτική Αγωγή: Δεν σας ενδιαφέρει; Με προσβάλλει ασύστολα αυτή η διαδικασία. Δεν τα έφερα αυτά τα έγγραφα από το σπίτι μου κύριε Τσοχατζόπουλε.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, οπότε υπεράσπιση και πολιτική αγωγή κλήθηκαν από τον πρόεδρο κ. Κατσιάνη να προσκομίσουν όσα στοιχεία κρίνουν ότι πρέπει να αναγνωστούν στο δικαστήριο.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ρώτησε αν τη Δευτέρα θα υπάρξει απόφαση του δικαστηρίου για την κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς ο κ. Κατσιάνης ζήτησε από τους συνηγόρους υπεράσπισης να είναι έτοιμοι για τους μάρτυρες που θα ζητήσουν να εξεταστούν. Ο πρόεδρος του απάντησε ότι γι αυτό το θέμα θα τοποθετηθούν και συνέχισε απευθυνόμενος στους υπερασπιστές των κατηγορουμένων: «Να φέρετε όποιον μάρτυρα θέλετε ακόμα και τον Ομπάμα, εμείς θα τους ακούσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εισαγγελέας σε Άκη: Τα λεφτά τα έδινες για λεύκανση στον Σμπώκο

Αποκαλυπτικοί διάλογοι στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου – Καταζητούνται πρώην κύπριος υπουργός και ο γιος του για τις μίζες

Πρόστιμο 613.000 ευρώ στον Τσοχατζόπουλο για αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος

Έκρηξη Άκη κατά εισαγγελέα και… Βενιζέλου

#TAGS MM