Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Προφυλακιστέες Ρούπα και 25χρονη – “Ζήτω ο ένοπλος αγώνας για την επανάσταση”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Προφυλακιστέες κρίθηκαν η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη συγκατηγορούμενή της, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου
– Νωρίτερα πέρασαν από εισαγγελέα και ανακριτή όπου αρνήθηκαν να απολογηθούν
– Δήλωσαν ότι είναι μέλη του Επαναστατικού Αγώνα
– Η ανατροπή που έφερε η σύλληψη της 25χρονης Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου
 

Προφυλακιστέες κρίθηκαν η Πόλα Ρούπα και η 25χρόνη συγκατηγορούμενη της, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, μετά την ολοκλήρωση των τυπικών απολογιών τους ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα.

Οι δυο κατηγορούμενες αρνήθηκαν να απολογηθούν επι της ουσίας, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά τους και αρκέστηκαν μόνο να δηλώσουν ενώπιον της ανακριτρίας μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Βγαίνοντας από το κτίριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων η Πόλα Ρούπα φώναξε “Ζήτω ο ένοπλος αγώνας για την επανάσταση”

Ανατροπή με τη σύλληψη της Αθανασοπούλου

Η σύλληψη της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου άλλαξε τα δεδομένα για την Αντιτρομοκρατική σε σχέση με τη νέα γενιά του Επαναστατικού Αγώνα. Φαίνεται πλέον ότι η Πόλα Ρούπα έχει στο πλευρό της νέα ομάδα, αποτελούμενη μάλιστα από πρόσωπα “καθαρά” και παντελώς άγνωστα στην αντιτρομοκρατική και τις αρχές.

Οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψη της Αθανασοπούλου που δήλωσε σήμερα μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας θυμήθηκαν την περίπτωση του Αντώνη Σταμπούλου που συνελήφθη στον Βύρωνα κατηγορούμενος για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση.

Όπως και τότε έτσι και τώρα οι διωκτικές αρχές είχαν πλήρη άγνοια για την Αθανασοπούλου. Όμως δεν είναι η μόνη.
Ακράδαντα στοιχεία τόσο στο σπίτι της Πόλας Ρούπα όσο και σε εκείνο της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου αλλά και στοιχεία από το γκαράζ-γιάφκα του Αλίμου “δείχνουν” σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr ότι υπάρχουν και άλλα τρία πρόσωπα που εμπλέκονται στην οργάνωση.

Η νέα γενιά όμως είναι “αόρατη”, πρόκειται όπως και στις περιπτώσεις Σταμπούλου και Αθανασοπούλου για ανθρώπους που δεν έχουν σε βάρος τους ούτε μια καταδίκη, ούτε καν μια κλήση της τροχαίας, όπως λένε χαρακτηριστικά πηγές του newsit.gr, ενώ δεν φαίνεται πως είναι και άτομα δραστήρια στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ώστε να έχουν “στοχοποιηθεί” απ’ τις διωκτικές αρχές με κάποια αφορμή.

Ήδη πάντως τα πρώτα στοιχεία αρχίζουν να συνθέτουν το παζλ που πιθανότατα θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός προφίλ για τον κάθε έναν από αυτούς.

Ετοίμαζαν νέο χτύπημα;

Οι αστυνομικοί ανάμεσα στο πλήθος των σημειώσεων που έχουν εντοπίσει στο σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη εστιάζουν σε κάποιες που παραπέμπουν σε κατόπτευση χώρων αλλά και παρακολουθήσεις προσώπων, τη φύλαξη και τις κινήσεις τους.

Στο στόχαστρο της Πόλας Ρούπα φαίνεται ότι ήταν πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες της χώρας και για ορισμένους από αυτούς υπάρχει πλήρης καταγραφή κινήσεων, ασφάλειας κλπ. Φαίνεται, σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, ότι η Πόλα Ρούπα ετοίμαζε το επόμενο χτύπημά της.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί, διόλου τυχαία, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφάλειας φρόντισαν να φανεί το πρόσωπο της Πόλας Ρούπα έτσι όπως είναι σήμερα μέσω των ΜΜΕ έτσι ώστε πολίτες που πιθανώς ήρθαν σε επαφή μαζί της να καταθέσουν στην αστυνομία και να αντληθούν έτσι πληροφορίες για τις κινήσεις της, αλλά και για πρόσωπα που ήταν μαζί της.

Επίσης, στο μικροσκόπιο μπαίνουν και εκατοντάδες τηλεκάρτες που βρέθηκαν στην κατοχή της Πόλας Ρούπα. Ήδη ξεκίνησε η επεξεργασία των στοιχείων από τις τηλεκάρτες ενώ δεν αποκλείεται να αποσταλούν σε ειδικό εργαστήριο στη Γερμανία.

Όπως και στην περίπτωση του Λάμπρου Φούντα η αντιτρομοκρατική θα επιχειρήσει μέσα από τις τηλεκάρτες να δει με ποιους είχε επαφές και πότε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε