Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Προσποιούνταν το συνεργείο της ΔΕΗ και έκλεβαν ηλικιωμένους!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στα χέρια της αστυνομίας, έπεσε σπείρα, τα μέλη της οποίας ξάφριζαν σπίτια ηλικιωμένων, στα οποία αποκτούσαν πρόσβαση, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δυο Έλληνες, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται και ένας ακόμα συνεργός τους, κατηγορούμενοι για 19 περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλλήψεις του 21χρονου και του 25χρονου, έγιναν την Τετάρτη στην Ηλιούπολη. Όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι δράστες εδώ και ένα εξάμηνο, διέπρατταν κλοπές από σπίτια ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Πως δρούσαν;

Τα μέλη της σπείρας, εντόπιζαν τα θύματά τους και με πρόσχημα ελέγχου βλαβών των μετρητών ρεύματος ή διαρροών από ηλεκτρικές συσκευές, αποσπούσαν την προσοχή τους και ερευνώντας τους χώρους των διαμερισμάτων αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν μισθωμένα Ι.Χ αυτοκίνητα, τα οποία φρόντιζαν να σταθμεύουν σε απόσταση από τα σημεία που επέλεγαν να δράσουν. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 19 περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε