Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ψάχνουν τον Παππά από Αλβανία έως Άγιο Όρος – Ενόχληση Μητσοτάκη για την… εξαφάνιση

Χρήστος Παπάς Χρυσή Αυγή

«Να είστε βέβαιοι ότι ο Χρήστος Παππάς θα οδηγηθεί εκεί όπου αποφάσισε η Δικαιοσύνη» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μην αρνούμενος ότι ο πρωθυπουργός έχει ενοχληθεί από το γεγονός πως ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής το έσκασε πριν οδηγηθεί στη φυλακή.

«Ο πρωθυπουργός δεν είναι ικανοποιημένος από την πρώτη μέρα. Από εκεί και πέρα υπάρχει δήλωση από ΕΛ.ΑΣ. και υπουργό για το περιοριστικό πλαίσιο», είπε ο Στέλιος Πέτσας, ενώ ο Χρήστος Παππάς παραμένει για πολλοστή μέρα εξαφανισμένος και στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του έχει «μπει» και η Αντιτρομοκρατική.

Click4more Χρήστος Παππάς: Πως χάθηκε από το ραντάρ της ΕΛ.ΑΣ. – Πότε τον είδαν τελευταία φορά

Οι έρευνες για τον Νο2 της Χρυσής Αυγής επεκτείνονται σε Αλβανία και Άγιο Όρος, ενώ έχει ενημερωθεί και η Ιντερπόλ για την εξαφάνιση του υπαρχηγού του νεοναζιστικού μορφώματος, καθώς τις επόμενες ημέρες, εάν δεν υπάρξει εξέλιξη στην υπόθεση, θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ο Χρήστος Παππάς, λόγω σχέσεων που είχε με Αλβανούς υπηκόους, υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, είναι δυνατόν να έχει φύγει ακόμα και στην Αλβανία προκειμένου να βρει καταφύγιο.

Άλλωστε και όπως αποκάλυψε το Newsit.gr, τελευταία φορά που τον είδαν οι αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν αυξημένες περιπολίες στο σπίτι του στου Παπάγου, ήταν στις 10 Οκτωβρίου. Κατά συνέπεια είχε όλο το καιρό μπροστά του να διαφύγει, είτε στην Αλβανία, είτε σε κάποια άλλη χώρα των Βαλκανίων, μέσω κρυφών περασμάτων, καθώς ως γνωστών είχε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν έρευνες με ηλεκτρονικά μέσα, ακόμα και στο Άγιο Όρος, καθώς ήταν γνωστό πως ο Χρήστος Παππάς διατηρούσε στενές επαφές με ιερείς και μοναχούς στο “περιβόλι τις Παναγιάς”, είτε Έλληνες είτε Ρώσους.

Click4more Σκληρός ως το τέλος ο Χρήστος Παππάς: «Ήταν υπό διακριτική επιτήρηση» αλλά… ξέφυγε

Τα τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο εξαφανισμένος υπαρχηγός του νεοναζιστικού μορφώματος, είναι απενεργοποιημένα τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν ανακοινωθεί η απόφαση για τις φυλακίσεις των Χρυσαυγιτών, έπειτα από τη μη αποδοχή, από την πλευρά του δικαστηρίου, των αιτημάτων περί αναστολής των φυλακίσεων μέχρι την εκδίκαση τις υπόθεσης στο Β’ Βαθμό.

Ωστόσο και σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο με τα εξελιγμένα μηχανήματα παρακολούθησης της Ασφάλειας, όσο και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που πλέον έχει μπει ενεργά στο πεδίο των ερευνών, παρακολουθούνται κινητά τηλέφωνα προσώπων που είναι δυνατόν να είχαν ή να έχουν επαφή με τον άνθρωπο που μάθαινε τα ανήλικα παιδιά του να προφέρουν σωστά το ανατριχιαστικό σύνθημα: “Χάϊλ Χίτλερ”.

Πάντως και σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις αξιωματικών που έχουν εμπλακεί στις έρευνες, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο Χρήστος Παππάς να κρύβεται ακόμα και στην Αθήνα και μάλιστα σε σπίτι ή κρησφύγετο υποστηρικτών του, που δεν είχαν τύχει μεγάλης προβολής για τις στενές σχέσεις που διατηρούσαν με τη Χρυσή Αυγή.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις