Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πυροβολισμοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: Την “Επαναστατική Αυτοάμυνα” βλέπουν πίσω από την επίθεση

ΠΑΣΟΚ
Φωτογραφίες Eurokinissi

– Τεράστια κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη, αργά το απόγευμα της Δευτέρας (06.11.2017)
– Βρέθηκαν τέσσερις κάλυκες
– Εκτιμάται ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ
– Η επίθεση έγινε περίπου μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη του debate των υποψηφίων αρχηγών της Κεντροαριστεράς
– Εικόνες από το σημείο

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν περίπου στις 19.30, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, επί της Χαριλάου Τρικούπη.

Άνδρας άνοιξε πυρ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ και από… θαύμα δεν είχαμε θύματα. Το βέβαιο είναι ότι οι δράστες της επίθεσης ήθελαν νεκρούς.

Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν 30 άνθρωποι τη στιγμή της επίθεσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκαν 4-5 πυροβολισμοί και ήδη εντοπίστηκαν τέσσερις κάλυκες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο, μάλλον προέρχονται από καλάσνικοφ, ωστόσο παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για χρήση πιστολιού ανατολικού τύπου διαμετρήματος.

Έτσι έγινε η επίθεση

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα των αρχών, οι δύο δράστες αφήνουν την μοτοσικλέτα τους επί της Ζωοδόχου Πηγής. Στη συνέχεια ανεβαίνουν πεζή την Ανδρέα Μεταξά, φορώντας κράνη και από μέσα κουκούλες. Ο ένας πυροβολεί κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί καλύπτονται και δεν ανταποδίδουν τα πυρά.
Οι δράστες επιβιβάζονται στην μοτοσικλέτα και εξαφανίζονται.

Ένας από τους αστυνομικούς γλίτωσε από θαύμα, καθώς είδε τα δύο άτομα και τον οπλοφόρο με προτεταμένο το όπλο του. Τη στιγμή εκείνη πρόλαβε να καλυφθεί, καθώς οι σφαίρες που εξαπολύθηκαν τρύπησαν πινακίδα που ήταν περίπου στο ύψος του κεφαλιού του!

Επίθεση… καρμπόν

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής το «χτύπημα» είναι… καρμπόν με την τρομοκρατική επίθεση που είχε σημειωθεί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στις 10 Ιανουαρίου 2017.

 

Φωτογραφία Eurokinissi

Πίσω από την επίθεση ήταν η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Η πρώτη επίθεσή της ήταν στις 25 Μαΐου του 2014 πάλι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά πως η ίδια οργάνωση ήταν πίσω από το σημερινό «χτύπημα».

Φωτογραφία Eurokinissi

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις