Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Πυροβολισμοί στο Παγκράτι: Καρέ καρέ πως έγινε η δολοφονική επίθεση

Παγκράτι πυροβολισμοί

Βράδυ Σαββάτου στο Παγκράτι, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας. Δυο άνδρες μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Ένας τσακωμός και πυροβολισμοί που άφησαν πίσω τους δυο τραυματίες.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι πολίτες που βρίσκονταν το βράδυ του Σαββάτου (11.11.2017) κοντά στο Άλσος στο Παγκράτι, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας. Πολίτες που έζησαν τον τρόμο, όταν ξαφνικά άκουσαν πυροβολισμούς και είδαν ένα αυτοκίνητο να φεύγει, με σκασμένα λάστιχα, προς την οδό Υμηττού.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο Παγκράτι

Η αστυνομία εκτιμά πως όλα όσα έγιναν το σαββατόβραδο στο Παγκράτι δεν ήταν τίποτα άλλο από ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Δυο άνδρες, ένας 28χρονος Έλληνας κι ένας 31χρονος Αλβανός, τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς.

Παγκράτι

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα δυο θύματα, ήταν νοικιασμένο. Στη θέση του οδηγού, ο 28χρονος Έλληνας και σε εκείνη του συνοδηγού ο 31χρονος Αλβανός.

Τέσσερις άνδρες, τρεις μαυροντυμένοι κι ένας που φορούσε κόκκινο μπουφάν, πλησίασαν το αυτοκίνητο των δυο θυμάτων. Το μαύρο αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στην οδό Σπύρου Μερκούρη, κοντά στο Άλσος Παγκρατίου.

Ο τσακωμός

Αρχικά, τίποτα δεν έδειχνε τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Σιγά σιγά όμως, τα αίματα… “άναβαν”. Οι έξι άνδρες άρχισαν να διαπληκτίζονται λεκτικά. Η κατάσταση ξέφυγε και τότε ο ένας από τους τέσσερις που πλησίασαν πεζοί το αυτοκίνητο των θυμάτων, τράβηξε όπλο.

Χωρίς να διστάσει από το γεγονός πως βρισκόταν σε… κοινή θέα, έβαλε ένα πιστόλι και χτύπησε τους δυο άνδρες που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο. Ο Έλληνας δέχτηκε πυροβολισμό στα πλευρά. Ο Αλβανός στα πόδια.

Παρά το γεγονός πως ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν τραυματισμένος, κατάφερε να βάλει μπροστά το αυτοκίνητο και να φύγει από το σημείο της συμπλοκής. Παρότι ήταν τραυματισμένος, έφτασε οδηγώντας μέχρι τη συμβολή της οδού Υμηττού με την Ευτυχίδου.

Εκεί, όμως, σταμάτησε καθώς δεν μπορούσε να οδηγήσει άλλο. Πολίτες που ήταν παρόντες στο συμβάν, ειδοποίησαν την αστυνομία.

Αμέσως, η περιοχή αποκλείστηκε και έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν τους δυο τραυματίες.

Από τις έρευνες στο σημείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί, οι αστυνομικοί βρήκαν δυο κάλυκες από πιστόλι 9 χιλιοστών.

Η μαρτυρία

Μία γυναίκα, η οποία δεν θέλει να αποκαλύψει τα στοιχεία της, μίλησε για το πως βίωσε το αιματηρό περιστατικό.

«Ο πυροβολισμός έγινε λίγο πιο πάνω από το φούρνο. Προφανώς είχαν σιγαστήρες. Ήταν νεαροί, ο ένας με κόκκινη μπλούζα. Πυροβόλησαν το αυτοκίνητο. Ο ένας διέφυγε, κρύφτηκε πίσω από ένα αμάξι. Και είδα το αμάξι που ανέβαινε την Ευτυχίδου με σκασμένα λάστιχα.

Είχε λύσει το χειρόφρενο. Εγώ πήγα στον τόπο που ήταν οι τραυματίες, ήταν ένας νεαρός πεσμένος στο πάτωμα, χτυπημένος στο πόδι και έλεγε: «τα πόδια μου, τα πόδια μου». Και ο οδηγός ήταν τραυματισμένος και πεσμένος στα πλάγια. Ο ένας (από τους δράστες) έφυγε πεζός προς το Άλσος».

ΡΕΡΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις