Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ριχάρδος: Ο… νυχτοφύλακας αστυνομικός και το 50ρικο

Ριχάρδος: Ο… νυχτοφύλακας αστυνομικός και το 50ρικο

Οι αστυνομικοί, μεταξύ άλλων, πέρασαν χειροπέδες για το κύκλωμα με τον λαθραίο χρυσό και σε έναν συνάδελφό τους αστυνομικό. Ο Ριχάρδος, λένε πηγές της αστυνομίας, τον χρησιμοποιούσε ως “νυχτοφύλακα” και ως πληροφοριοδότη.

Αυτό που λένε οι αστυνομικοί, με αρκετή δόση ειρωνείας, μάλιστα είναι ότι ο συνάδελφός τους μιλούσε στον γνωστό ενεχυροδανειστή στον πληθυντικό. Δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους, λέγοντας πως ο αστυνομικός έμοιαζε να θεωρεί αφεντικό του τον Ριχάρδο.

Οι πληροφορίες από την αστυνομία λένε ότι ο συνάδελφός τους έπαιρνε το ποσό των 50 ευρώ για να φυλάει το κεντρικό κατάστημα που διατηρεί ο Ριχάρδος κοντά στην Ομόνοια. Σχετικά πρόσφατα είχε πάρει απόσπαση στη φρουρά αξιωματούχου που είναι συχνά στο εξωτερικό και έτσι είχε πολλές ημέρες στη διάθεσή του για να δουλεύει ως… νυχτοφύλακας για τον γνωστό ενεχυροδανειστή.

Εκτός από νυχτοφύλακας όμως ο αστυνομικός ήταν και πληροφοριοδότης του κυκλώματος, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε ενημερώσει τον γνωστό ενεχυροδανειστή για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στις 25 Οκτωβρίου η οποία είχε αναβληθεί.

Μάλιστα ο αστυνομικός φέρεται να είχε πει στον Ριχάρδο ότι θα μάθει λεπτομέρειες και θα τον ενημέρωνε…

Βέβαια, είχε ήδη μπει στο στόχαστρο των συναδέλφων του και έτσι δεν κατάφερε να μάθει για την επιχείρηση που έγινε και κατέληξε στην σύλληψη 63 μελών των δυο κυκλωμάτων.

Με πληροφορίες από εφημερίδα “Το Έθνος”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις