Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρουβίκωνας: Γυαλιά καρφιά το δημαρχείο Ηλιούπολης

Ρουβίκωνας: Γυαλιά καρφιά το δημαρχείο Ηλιούπολης
Φωτογραφία InTime News

Η κόντρα που έχει ξεκινήσει μάλλον δεν θα σταματήσει. Ο Ρουβίκωνας έκανε νέα… επίσκεψη στο δημαρχείο Ηλιούπολης, αυτή τη φορά αξημέρωτα.

Μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, περίπου στις 04:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (29.04.2019) βρέθηκαν, για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες, στο δημαρχείο της Ηλιούπολης. Αυτή τη φορά για να κάνουν καταδρομική επίθεση.

Σε video που ανέβασαν τα μέλη της αναρχικής ομάδας έχει καταγραφεί καρέ καρέ η καταδρομική στο δημαρχείο Ηλιούπολης. Με σφυριά έσπασαν τα τζάμια από την είσοδο του δημαρχείου. Η επίθεση κράτησε λίγα λεπτά, με τα μέλη του Ρουβίκωνα να φεύγουν… ανενόχλητα.

Δείτε το video

Λίγη ώρα μετά την επίθεση, ο Ρουβίκωνας ανέβασε στο indymedia κείμενο με το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Φωτογραφία InTime News
Φωτογραφία InTime News
Φωτογραφία InTime News
Φωτογραφία InTime News
Φωτογραφία InTime News

Στο κείμενο αναφέρεται ότι η καταδρομική στο δημαρχείο Ηλιούπολης έγινε μετά το ατύχημα με πτώση της γερανογέφυρας που από θαύμα δεν προκάλεσε θύματα, κάνοντας λόγο για διαπλοκή στο θέμα της ανάθεσης έργων από τον δήμαρχο σε εταιρείες.

Όπως σημειώνει στο κείμενό του ο Ρουβίκωνας την πρώτη φορά που μέλη της ομάδας πήγαν στο δημαρχείο για τον ίδιο λόγο δεν απείλησαν κανέναν, όπως το παρουσίασε ο δήμαρχος και καλούν τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση σε αυτοοργάνωση για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, καθώς και «κάθε έναν και κάθε μία να μην συμμετάσχει σε στημένα εθνικά ή αυτοδιοικητικά εκλογικά πανηγύρια».

«Δεν μας φοβίζουν ούτε οι συλλήψεις, ούτε οι μηνύσεις, ούτε τα δικαστήρια, όσο το δίκιο και η αλήθεια είναι με το μέρος μας. Δεν απολογούμαστε, επισημαίνουμε τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν. Καλούμε τον κόσμο της εργασίας να αυτο-οργανωθεί, να διεκδικήσει όσα δικαιωματικά του ανήκουν. Καλούμε κάθε έναν και κάθε μία να μην συμμετάσχει σε στημένα εθνικά ή αυτοδιοικητικά εκλογικά πανηγύρια, να οργανωθεί και να αγωνιστεί για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο, για μια ζωή ελεύθερη που αξίζει να βιωθεί», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κειμενό τους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις