Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρουβίκωνας: Video από την εισβολή στα γραφεία της Espresso και της Δημοκρατίας

κουκουλοφόροι

Τη στιγμή της εισβολής των μελών του στα γραφεία των εφημερίδων “Espresso” και “Δημοκρατία”, αργά το βράδυ της Πέμπτης (16.01.2020) δημοσιοποιήσε μέσω video ο Ρουβίκωνας.

Ο Ρουβίκωνας έκανε… «ντου» στα γραφεία των δυο εφημερίδων, που στεγάζονται στο Παγκράτι, αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Click4more “Επίσκεψη” κουκουλοφόρων στα γραφεία των εφημερίδων Δημοκρατία και Espresso!

Περίπου 15 κουκουλοφόροι συμμετείχαν στην εισβολή και αφού μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου και ανέβηκαν στον όροφο όπου βρίσκονται τα γραφεία των δυο εφημερίδων, όπου πέταξαν μπογιές, έγραψαν συνθήματα και προκάλεσαν φθορές. Αφού πέταξαν φέιγ βολάν, έφυγαν από το σημείο.

Στο video που ανέβασε ο Ρουβίκωνας, μαζί με κείμενο για την εισβολή, στο indymedia καταγράφονται καρέ καρέ τα όσα έγιναν.

Φτάνοντας στην είσοδο του κτιρίου, το ένα από τα μέλη του Ρουβίκωνα φαίνεται να πληκτρολογεί κωδικό για να ανοίξει η εξώπορτα και στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι ανεβαίνουν στα γραφεία.

Καθώς αρχίζουν να βάφουν τους τοίχους με μαύρη μπογιά, μια εργαζόμενη ακούγεται έκπληκτη μόλις βλέπει τους κουκουλοφόρους. «Ηρεμία, ηρεμία. Δεν πειράζουμε κανέναν» ακούγεται ένας άνδρας.

Την ίδια στιγμή ένα άλλο μέλος του Ρουβίκωνα έχει λεκτικό διαπληκτισμό με έναν εργαζόμενο, τον οποίο φαίνεται να σπρώχνει και να του λέει «κάτσε κάτω». «Κάτσε ήρεμα, δεν θα πάθεις τίποτα» του λέει ο άνδρας που είχε ακουστεί και νωρίτερα να μιλάει.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έφυγαν από το κτίριο χωρίς να γίνουν προσαγωγές.

Δείτε το video από τη στιγμή που ο Ρουβίκωνας μπαίνει τα γραφεία εδώ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις