Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ρουβίκωνας: Το video της επίθεσης με μπογιές στο τουρκικό προξενείο

Ρουβίκωνας τουρκικό προξενείο

– Ο Ρουβίκωνας έδωσε στη δημοσιότητα video από την επίθεση στο τουρκικό προξενείο στην Αθήνα
– Οι αναρχικοί πήγαν με τη… συγκοινωνία στο Παλαιό Ψυχικό
– Πέταξαν μπογιές στην είσοδο και έφυγαν
– «Το Αφρίν έπεσε αλλά ο αγώνας συνεχίζεται» το μήνυμά τους
– Οργή Τόσκα για την καταδρομική επίθεση

Σε μια περίοδο που οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία χαρακτηρίζονται από μεγάλη ένταση, ο Ρουβίκωνας αποφάσισε να κάνει καταδρομική επίθεση στο τουρκικό προξενείο στην Αθήνα. Όχι εξαιτίας της κράτησης των δυο στρατιωτικών στην Αδριανούπολη ή της επιθετικής ρητορικής του Ερντογάν, αλλά για το Αφρίν.

Ήταν περίπου 19:00 το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης (04.04.2018) όταν στο indymedia ανέβηκε η… ενημέρωση. «Ρουβίκωνας: Επίθεση με μπογιές στο Τουρκικό προξενείο στην Αθήνα» έγραφε ο τίτλος. Και μέσα: «Το Αφρίν έπεσε αλλά ο αγώνας συνεχίζεται…».

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Λίγες ώρες μετά, ξημερώματα Μεγάλης Πέμπτης, πια, ανέβηκε και ένα video ενός λεπτού και κάτι.

Ρουβίκωνας: Το video της επίθεσης στο τουρκικό προξενείο

Μέσω του LiveLeak, ο Ρουβίκωνας έδωσε στη δημοσιότητα εικόνα από τη νέα δράση του. Από την καταδρομική επίθεση στο προξενείο της Τουρκίας, στην οδό Βασιλέως Παύλου, στο Παλαιό Ψυχικό. Στο video φαίνονται μέλη της αναρχικής ομάδας που φορούν τα χαρακτηριστικά κίτρινα φωσφοριζέ γιλέκα. Βρίσκονται μέσα σε λεωφορείο. Με συγκοινωνία έφτασαν ως το τουρκικό προξενείο.

Από τη στιγμή που κατεβαίνουν από το λεωφορείο, αρχίζουν να τρέχουν προς το κτίριο. Όταν φτάνουν εκεί πετούν φέιγ βολάν και μπογιές στην πόρτα και το φυλάκιο. Δευτερόλεπτα μετά, εξαφανίζονται.

Δείτε το video

Σύμφωνα με την αστυνομία ήταν 15 μέλη της αναρχικής ομάδας “Ρουβίκωνας” που συμμετείχαν στην καταδρομική επίθεση. Λίγη ώρα αργότερα έγιναν τέσσερις προσαγωγές, αλλά αποδείχθηκε ότι τα άτομα αυτά δεν είχαν σχέση με τα όσα έγιναν στο Παλαιό Ψυχικό.

Οργή Τόσκα

Η αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε επίπεδο… ανακοίνωσης, ήταν άμεση. Η επίθεση του Ρουβίκωνα χαρακτηρίστηκε απαράδεκτη ενέργεια. «Η ρίψη χρωμάτων, σήμερα (σ.σ. χθες) το απόγευμα στο τουρκικό προξενείο, στο Ψυχικό, αποτελεί μία ενέργεια απαράδεκτη. Η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει έρευνες, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις