Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Σαλαμίνα: Για “προστασία” 50 ευρώ τράβηξαν όπλα και μαχαίρια – Στη «φάκα» οι «νονοί» της νύχτας

Σαλαμίνα: Για “προστασία” 50 ευρώ τράβηξαν όπλα και μαχαίρια – Στη «φάκα» οι «νονοί» της νύχτας

Τα βρήκαν σκούρα οι «νονοί» στη Σαλαμίνα.
Ζητούσαν από ιδιοκτήτη ταβέρνας 50 ευρώ την εβδομάδα για… προστασία.
Η συμπλοκή στην ταβέρνα που έφερε την εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιασμών.

Την ομάδα των εκβιαστών και “νονών” της νύχτας που τα τελευταία χρόνια λυμαίνονταν το νησί της Σαλαμίνας, κατάφερε να εξαρθρώσει η Ασφάλεια Αττικής, έπειτα από σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ του φερόμενου αρχηγού της συμμορίας και ιδιοκτήτη εστιατορίου, όταν του ζήτησαν χρήματα για δήθεν “προστασία” του καταστήματος του.

Έπειτα από επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν ένας 40χρονος που φέρεται ως ο αρχηγός της ομάδας των εκβιαστών κι ένας 37χρονος οποίος θεωρείται το “δεξί του χέρι” και είναι ο “σκληρός” της παρέας.

Επίσης από τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Εκβιαστών κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία ενός 35χρονου, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλα 7 άτομα, τα οποία φέρονται να έχουν στενή σχέση με τη συμμορία.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου τρεις ημέρες, όταν ο 40χρονος μαζί με τον 37χρονο και αλλά άτομα που αναζητούνται, πήγαν στην παραθαλάσσια ταβέρνα, η οποία είχε ανοίξει στις 15 του μήνα.

Λίγες ημέρες πριν, ο 40χρονος είχε στείλει μήνυμα στον ιδιοκτήτη, ζητώντας του χρηματικό ποσό την εβδομάδα και συγκεκριμένα 50 ευρώ προκειμένου να δουλεύει «ανενόχλητος» και κάτω από την «ομπρέλα προστασίας μας», κάτι που ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν δέχθηκε.

Για το λόγο αυτό ο 40χρονος, μαζί με τον 37χρονο και τον 35χρονο, πήγαν με άγριες διαθέσεις στο κατάστημα, ζητώντας επιτακτικά και με απειλητικό τρόπο από τον ιδιοκτήτη, να τους δίνει τον «κεφαλικό φόρο» που είχαν απαιτήσει.

Ο ιδιοκτήτης αντέδρασε και για να του «σπάσουν το τσαμπουκά» κινήθηκαν εναντίον του με σκοπό να τον ξυλοκοπήσουν μέσα στο κατάστημα του, μπροστά στα μάτια του προσωπικού, των συγγενών του και των θαμώνων.

Όμως μάλλον έπεσαν σε «σκληρό καρύδι», με αποτέλεσμα ο ταβερνιάρης να αντισταθεί, να συμπλακεί μαζί τους, ενώ σε βοήθεια προσέτρεξε και πελάτης του καταστήματος.

Φωτογραφία astynomia.gr

Μάλιστα ο 40χρονος “νονός” της νύχτας έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε ελαφρά τον ταβερνιάρη και τον πελάτη, ενώ την ίδια στιγμή άλλοι θαμώνες, αλλά και το προσωπικό, στράφηκαν εναντίων των “μπράβων” με αποτέλεσμα ο 35χρονος να βγάλει όπλο πυροβολώντας δυο φορές στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ στη συνέχεια το έστρεψε εναντίον του ιδιοκτήτη και των πελατών, απειλώντας τους πως θα τους πυροβολήσει.

Βέβαια το θέμα έφτασε στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα άμεσα να φτάσουν στο νησί αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών, οι οποίοι συνέλαβαν τον 40χρονο και τον 37χρονο συνεργό του, ανακαλύπτοντας μάλιστα στην κατοχή τους ένα ιδιόχειρο σημείωμα με τα καταστήματα που “προστάτευαν” στην Σαλαμίνα, αλλά και τα ποσά που εισέπρατταν. Και οι δυο είναι σεσημασμένοι για ληστείες, κλοπές, ναρκωτικά και εκβιάσεις.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις