Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

“Σφαγείο” το κέντρο της Αθήνας – Άγριες συμπλοκές με τέσσερις τραυματίες

“Σφαγείο” το κέντρο της Αθήνας – Άγριες συμπλοκές με τέσσερις τραυματίες

Όλα άρχισαν λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα στην οδό Σωκράτους όταν η Αστυνομία ενημερώθηκε για έναν τραυματία από μαχαίρι. Το περιστατικό αυτό φαίνεται πως ήταν η αρχή μιας νέα μάχης μεταξύ αντίπαλων ομάδων κακοποιών στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πρώτο περιστατικό, σύμφωνα με μαρτυρίες, πρωταγωνιστές ήταν δυο αλλοδαποί. Οι πληροφορίες μιλούν για έναν έντονο διαπληκτισμό στην οδό Σωκράτους που γρήγορα μετατράπηκε σε μάχη μεταξύ των δυο ανδρών. Ο ένας από αυτούς τράβηξε μαχαίρι και χτύπησε τον άλλο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί, ενημερώθηκε ασθενοφόρο για να παραλάβει τον τραυματία και ξεκίνησε έρευνα. Ενώ ωστόσο όλα έδειχναν ότι το περιστατικό αυτό ήταν μεμονωμένο λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί άρχισαν να ενημερώνονται και για νέο αιματηρό περιστατικό και στη συνέχεια για ένα δεύτερο και πάλι με θύματα από μαχαίρια. Περίπου στις δέκα το βράδυ ο κύκλος του αίματος ολοκληρώθηκε με ακόμη ένα περιστατικό όπου ένας ακόμη αλλοδαπός τραυματίστηκε.

Οι αστυνομικοί προσχώρησαν συνολικά σε εννέα προσαγωγές ατόμων από την ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας που φαίνεται να έχουν κάποια εμπλοκή στα περιστατικά. Τα άτομα αυτά ανακρίνονται και όλα δείχνουν ότι στην περιοχή γύρω από την Ομόνοια συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο πόλεμος των αντίπαλων ομάδων που λυμαίνονται την περιοχή.

Δεν έχουν περάσει άλλωστε παρά λίγες μόνο ημέρες από την “σφαγή” μεταξύ των αντίπαλων ομάδων στην ίδια περιοχή. Στις 31 Ιανουαρίου στο λεγόμενο “τρίγωνο της ηρωίνης” στο κέντρο της Αθήνας ένας άνδρας είχε χάσει τη ζωή του και άλλοι πέντε είχαν τραυματιστεί μετά από συμπλοκές κοντά στην οδό Μενάνδρου μεταξύ ομάδων κακοποιών με καταγωγή από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Προς το παρόν τα αίτια των νέων συμπλοκών δεν έχουν διευκρινιστεί ωστόσο οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις