Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σωρεία φορολογικών παραβάσεων σε εταιρεία της Βόρειας Ελλάδας! Πάνω από ένα εκατομμύριο σε εικονικά τιμολόγια!

Σωρεία φορολογικών παραβάσεων σε εταιρεία της Βόρειας Ελλάδας! Πάνω από ένα εκατομμύριο σε εικονικά τιμολόγια!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για έκδοση εικονικών τιμολογίων, μη απόδοση ΦΠΑ, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παραβίαση των περιορισμών μεταφοράς κεφαλαίων, κατηγορούνται εκπρόσωποι βορειοελλαδικής εταιρείας εμπορίας ιατρικών αναλωσίμων.

Προηγήθηκε έρευνα στην έδρα της επιχείρησης, όπου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος έκαναν “φύλλο και φτερό” φορολογικά στοιχεία, έγγραφα και παραστατικά που συνδέονται με την υπό διερεύνηση υπόθεση.

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε και διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό, αναφέρεται σε έκδοση εικονικών τιμολογίων, συνολικής αξίας 1.225.049 ευρώ, μη απόδοση φόρου για το έτος 2016, ύψους 221.691 ευρώ, όπως, επίσης και σε παραβίαση των περιορισμών μεταφοράς κεφαλαίων. Η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται να παρουσίαζε τα εικονικά τιμολόγια ως πραγματικά, πραγματοποιώντας τα αντίστοιχα εμβάσματα προς τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού για την εξόφλησή τους, με σκοπό της απόκρυψη φορολογητέας ύλης.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τα ονόματα εκπροσώπων της επιχείρησης και διαφόρων συνεργών της, ενώ ήδη ενημερώθηκε η αρμόδια ΔΟΥ και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις