Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σπείρα έκλεβε πεζούς και αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας – Δύο συλλήψεις

ληστείες

Στα δίχτυα της αστυνομίας έπεσε σπείρα που έκλεβε πεζούς και αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας. Εξιχνιάστηκαν 20 περιπτώσεις.

Μετά από επιχείρηση της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθησαν δύο άτομα που συμμετείχαν σε σπείρα. Είχαν επιχειρήσει νωρίτερα να αφαιρέσουν από την τσάντα πεζού στην περιοχή προσωπικά του αντικείμενα.

Μετά από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι δράστες από κοινού με τρεις συνεργούς τους που ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται, είχαν συστήσει, τουλάχιστον από εξαμήνου, συμμορία όπου έκαναν κλοπές από πεζούς και αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας.

Η συμμορία προτιμούσε να χτυπάει σε πολυσύχναστες περιοχές του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Τα μέλη της με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφερναν και αποσπούσαν τσάντες, πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα από τα θύματά τους. Επίσης, σε άλλες περιπτώσεις, έκαναν κλοπές από αυτοκίνητα έπειτα από θραύση τζαμιών και κλειδαριών και αποσπούσαν αντικείμενα απο μέσα.

Στην κατοχή των δύο αλλοδαπών συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 140 ευρώ.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών πορτοφολιών και τσαντών και επτά περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα στις περιοχές του Συντάγματος, της Ακρόπολης και των Εξαρχείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών τους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις