Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής τέσσερις νεοναζί – Έρευνες στα σπίτια τους

νεοναζί αντιτρομοκρατική Πειραιάς

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στον Πειραιά, το πρωί της Πέμπτης (11.01.2018), έφερε τις χειροπέδες σε τέσσερις νεαρούς νεοναζί.

Οι τέσσερις νεοναζί που συνελήφθησαν κατηγορούνται για βομβιστική επίθεση σε στέκι αντιεξουσιαστών στον Πειραιά, τον περασμένο Αύγουστο.

Οι συλληφθέντες, στις 29 Αυγούστου, είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στο στέκι αντιεξουσιαστών «Φαβέλα» στον Πειραιά.

Η σχέση τους με την “Κόμπατ 21”

Σχεδόν παράλληλα με τις συλλήψεις στον Πειραιά έγιναν, από την Αντιτρομοκρατική, και έρευνες στα σπίτια των τεσσάρων συλληφθέντων.

Και οι τέσσερις είναι νεαρής ηλικίας. Κινούνται στον ακροδεξιό / νεοναζιστικό χώρο και οι αρχές ψάχνουν τώρα αν συνδέονται με τη νεοναζιστική οργάνωση Κόμπατ 21.

Η ναζιστική οργάνωση αυτή είχε βεβηλώνει με σβάστικες το άγαλμα του Παύλου Φύσσα. Η ίδια είχε αναλάβει ευθύνη για εμπρηστικές ενέργειες σε χώρος μεταναστών.

Από την αντιτρομοκρατική διεξάγονται έρευνες σε σπίτια ακόμη πέντε προσώπων. Σε ένα από αυτά οι αστυνομικοί εντόπισαν εκρηκτικές ύλες και έτσι προσήγαγαν έναν 17χρονο.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις