Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Στα χέρια της αστυνομίας οι ληστές με τις περούκες και τις ψεύτικες μύτες

Στα χέρια της αστυνομίας οι ληστές με τις περούκες και τις ψεύτικες μύτες

Ο ένας ληστής είχε αποδράσει από τις φυλακές το 2001 και από τότε τον αναζητούσε η αστυνομία.
Το ληστρικό δίδυμο χτυπούσε ακόμα και σε καταστήματα παιχνιδιών.
Τι είναι αυτό που βρέθηκε στο σπίτι του ενός ληστή και ανησυχεί τους αστυνομικούς.
Πώς έφτασε η αστυνομία στη σύλληψή τους,

Τους δυο… «ηθοποιούς» ληστές που εμφανίζονταν στα θύματα τους μεταμφιεσμένοι με περούκες και μύτες σιλικόνης, κατάφερε να βάλει στο χέρι το Τμήμα Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από πολύμηνες έρευνες που πραγματοποίησε.

Πρόκειται για έναν Έλληνα κι έναν Αλβανό, ο οποίος καταζητείται από το 2001 ως δραπέτης, καθώς είχε λάβει πενθήμερη άδεια από τις φυλακές της Άμφισσας όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για ληστείες και κλοπές, χωρίς βέβαια ποτέ να επιστρέψει στο κελί του.

Το ληστρικό δίδυμο είχε πραγματοποιήσει πάνω από 12 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, ακόμα και παιχνιδιών, υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ και τράπεζες.

Ωστόσο αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, είναι μια πλήρης στολή αστυνομικού με ολόκληρη την εξάρτηση, η οποία βρέθηκε στην κατοχή του Έλληνα που συνελήφθη. Το πλέον σημαντικό είναι το γεγονός πως σε καμιά από τις ληστείες που πραγματοποίησε το ληστρικό δίδυμο δεν έχει χρησιμοποιήσει την στολή αστυνομικού που βρέθηκε στην κατοχή τους.

Κατά συνέπεια το ερώτημα που τίθεται είναι για ποιο λόγο είχαν την αστυνομική στολή οι δυο κακοποιοί και βέβαια που θα την χρησιμοποιούσαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα από τα σενάρια που εξετάζουν με σοβαρότητα οι αστυνομικοί, είναι οι δυο κακοποιοί να χρησιμοποιούσαν την στολή προκειμένου να πετύχουν με κάποιο τρόπο, ίσως και αιματηρό, την απόδραση φυλακισμένου συνεργού τους.

Είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζει η Ασφάλεια για την δραστηριότητα των δυο κακοποιών.

Η Ασφάλεια την είχε στήσει έξω από το σπίτι του ενός ληστή και… περίμενε

Η σύλληψη τους έγινε έπειτα από μεθοδικές έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς οι δράστες μέσα σε μικρο χρονικό διάστημα είχαν πραγματοποιήσει 12 ένοπλες ληστείες.

Οι έμπειροι Αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να εντοπίσουν την οικία του 53χρονου Έλληνα στο Χαϊδάρι, όπου και την παρακολουθούσαν διακριτικά.

Την περασμένη Παρασκευή, και ενώ η ειδική ομάδα που είχε συστήσει το Τμήμα ληστειών βρίσκονταν έξω από το σπίτι του 53χρονου ενημερώθηκαν από το κέντρο της Άμεσης Δράσης πως είχε πραγματοποιηθεί ληστεία σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών στην περιοχή του Αλίμου.

Αμέσως οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως πρόκειται για άλλη μια ληστεία που είχε πραγματοποιήσει το δίδυμο των κακοποιών και αμέσως έλαβαν την εντολή, μόλις εμφανιστούν οι κακοποιοί να τους συλλάβουν, όπως και έγινε.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις