Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Στέλιος Διονυσίου: 8 μήνες με αναστολή για το επεισόδιο με αστυνομικό

Στέλιος Διονυσίου: 8 μήνες με αναστολή για το επεισόδιο με αστυνομικό

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον γνωστό τραγουδιστή Στέλιο Διονυσίου για το επεισόδιο με αστυνομικό που εκτυλίχθηκε πριν λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας. Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Δορυλαίου πριν από περίπου δέκα ημέρες. Η Τροχαία είχε κλείσει προσωρινά τον δρόμο με κορδέλα λόγω της επίσκεψης ξένου αξιωματούχου. Ο τραγουδιστής εκνευρίστηκε, έκοψε την κορδέλα της Αστυνομίας, διαπληκτίστηκε με τους αστυνομικούς και στην προσπάθειά του να περάσει με το αυτοκίνητο, φέρεται να χτύπησε με τον καθρέπτη του αυτοκινήτου στο χέρι έναν τροχονόμο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Στέλιο Διονυσίου για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης από αμέλεια, της  εξύβρισης και της  απείθειας  ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Πιθανόν να ακούμπησε στον καθρέπτη ο αστυνομικός…

Σήμερα στην απολογία του ο Στέλιος Διονυσίου ζήτησε συγγνώμη και αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να χτυπήσει τον αστυνομικό.
«Ανέβαινα την Βασιλίσσης Σοφίας για να πάω στην κλινική. Μου λέει ο αστυνομικός σε μια πρώτη διασταύρωση να κάνω τον κύκλο. Πάω στην επόμενη διασταύρωση και μου λένε πάλι δεν μπορώ να περάσω», είπε.
Και συνέχισε: «Παρά την απαγόρευση, εκνευρίστηκα, μίλησα άσχημα και ζητάω συγγνώμη γι αυτό και πέρασα το δρόμο. Στη Δορυλαίου υπήρχε και άλλος ένας αστυνομικος και τον προσπέρασα. Άκουσα ένα θόρυβο σαν να βρήκε κάπου το αμάξι, προφανώς στον αστυνομικό. Όπως πέρναγα πιθανό να ακούμπησε στον καθρέπτη. Κατέβηκα να δω πως είναι ο αστυνομικός. Δεν φαινόταν να έχει κάτι. Είχα όμως πολύ ένταση διότι ήθελα να πάω στο νοσοκομείο και του μίλησα πολύ άσχημα και ζητάω συγγνώμη για αυτό και πάλι. Έδωσα τον ιερότερο όρκο που έχω στην ζωή μου στα κόκαλα του πατέρα μου δεν είχα καμία πρόθεση να τον χτυπήσω. Σέβομαι απόλυτα την αστυνομία».

Τι είπε ο αστυνομικός στο δικαστήριο

Ο αστυνομικός που φέρεται να χτυπήθηκε ανέφερε στο Δικαστήριο: «Το αμάξι ξεκίνησε, έκοψε την κορδέλα και ήρθε προς την Δορυλαίου, ερχόταν καταπάνω μου έκανα στην άκρη και με χτυπάει με τον καθρέπτη και προχωράει.  Με χτύπησε στο δεξί χέρι στο δάκτυλο. Του φωνάζω βλέπω την πινακίδα θα σου κάνω μήνυση και σταμάτησε. Κατέβηκε και ήρθε προς τα μένα και λέει “τι θες ρε μαλάκα θέλω να περάσω”. Ήταν εξαγριωμένος σε τρομερή ένταση. Του λέω θα καλέσω περιπολικό να πάμε στο τμήμα να σου κάνω μήνυση. Δεν μου είπε τίποτα για την κατάσταση της υγείας του η ότι έχει πρόβλημα άρχισε αμέσως να με βρίζει. Πήγαμε στο τμήμα. Είχε ενημερωθεί το ΕΚΑΒ και με ρώτησαν αν έχω κάτι και ανέφερα ότι πονάει το δάχτυλο μου και με πήγαν στο νοσοκομείο. Μου είπαν να το έχω σε πλήρη ακινησία, το είχα δεμένο».

«Κωλόμπατσοι θα σας γαμ…»

Ο άλλος αστυνομικός που ήταν στο σημείο ανέφερε στην κατάθεση του για τον διαπληκτισμό με τον τραγουδιστή:  «’Ηρθε με το αμάξι ο κος Διονυσίου και ήθελε να περάσει και φώναζε. Του εξήγησα να πάει στο τέλος του δρόμου αριστερά και να κάνει τον κύκλο. Συνεχίζει να φωνάζει και λεει εγώ θα περάσω “γ… την Παναγία σας”, κόβει την κορδελα και περνάει. Ο άλλος συνάδελφος ήταν στην απέναντι μεριά στην Δορυλαίου μας χώριζαν οι κορυφές κυκλοφορίας της Βασιλίσσης Σοφίας. Το αμάξι του κ.Διονυσίου πήγε προς την Δορυλαιου που ήταν ο συνάδελφος και πέρασε το δρόμο, είδα μετά το συνάδελφο να κρατάει το χέρι του, κατέβηκε απο το αμάξι του και έβριζε είπε “κωλόμπατσοι θα σας γ….”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις