Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Στη ΓΑΔΑ Σακκάς και Σεϊσίδης – Καταγγελία ότι καταδιώχθηκαν με πυροβολισμούς και τους έσπασαν στο ξύλο οι αστυνομικοί

Στη ΓΑΔΑ Σακκάς και Σεϊσίδης – Καταγγελία ότι καταδιώχθηκαν με πυροβολισμούς και τους έσπασαν στο ξύλο οι αστυνομικοί

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας για πιθανούς συνεργούς του Μάριου Σεϊσίδη και του Κώστα Σακκά που συνέλαβαν την Πέμπτη οι αρχές, ο δικηγόρος του πρώτου καταγγέλει πως τους πυροβόλησαν και τους ξυλοκόπησαν οι αστυνομικοί ενώ δεν προέβαλαν αντίσταση.

Ο κ. Παπαδάκης αναφερόμενος στις χθεσινές συνθήκες σύλληψης και κράτησης στη Σπάρτη του Μάριου Σεϊσίδη τονίζει πως ο εντολέας του κατήγγειλε ήδη ότι “μαζί με τον Κ. Σακκά : 1) Καταδιώχθηκαν με πυροβολισμούς από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ παρότι ούτε έφεραν ούτε χρησιμοποίησαν όπλο, ούτε προέβαλαν αντίσταση η βία. 2) Απαιτήθηκε από την αστυνομία να δώσει δακτυλικά του αποτυπώματα, στοιχεία του κλπ χωρίς προηγουμένως να του επιτραπεί, όπως ζήτησε, να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του, πράγμα που αρνήθηκε, όπως είχε δικαίωμα. Απάντηση ήταν ο άγριος ξυλοδαρμός του από πολλούς αστυνομικούς μαζί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομισθεί στο νοσοκομείο. Ζήτησε ήδη την ποινική δίωξη των ενόχων και την εξέτασή του από ιατροδικαστή. Φαίνεται να μην έχουν αλλάξει πολλά στα αστυνομικά ήθη”.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδάκη επισημαίνει πως ο εντολέας του για δέκα χρόνια ζούσε στοχοποιημένος έχοντας χαρακτηριστεί από τους “μηχανισμούς της Ασφάλειας και από παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε. ως μέλος της συμμορίας των «ληστών με τα μαύρα», και επικηρύχθηκε τον Οκτώβριο 2009 με ποσό 600.000 € από τον τότε Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Παρά το ότι οι τρείς από τους τέσσερις έχουν αθωωθεί αμετάκλητα (Δημητράκης πλην αυτής που συνελήφθη, Σίμος Σεϊσίδης, Γρηγόρης Τσιρώνης από όλες) και ο τέταρτος δεν έχει ακόμα δικαστεί, ασφάλεια και Μ.Μ.Ε. επιμένουν να μιλούν για «ληστές με τα μαύρα» ακόμα και στα σημερινά δελτία. Πρόκειται για μοναδική εμμονή σε μονομέρεια πληροφόρησης, παράβλεψη δικαστικών αποφάσεων, καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας και εμφανείς επικοινωνιακές και όχι μόνο σκοπιμότητες. Η υπεράσπιση του Μάριου Σεϊσίδη μαζί με το κίνημα συμπαράστασής του θα δώσουν τη μάχη της αλήθειας και εύχονται να περιμένουν οι κάμερες και τα πρωτοσέλιδα με τον ίδιο ζήλο της πρώτης ημέρας σύλληψης και την ώρα της τελικής απόφασης”.

Διπλή σύλληψη κατά τύχη

Μπορεί οι αστυνομικοί να είχαν ενημέρωση για αυξημένους ελέγχους, ωστόσο ο εντοπισμός του Μάριου Σεϊσίδη και του Κώστα Σακκά ήταν εντελώς τυχαίος. Οι Σακκάς και Σεϊσίδης επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από το Παλιό Φάληρο τον περασμένο Ιούλιο. Χθες το απόγευμα στον περιφερειακό της Σπάρτης όταν είδαν μπροστά τους μπλόκο της Άμεσης Δράσης και την ομάδας ΔΙΑΣ προσπάθησαν να κάνουν αναστροφή και να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη και οι δράστες εγκλωβίστηκαν, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους και προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, ωστόσο οι αστυνομικοί τους πρόλαβαν και τους πέρασαν χειροπέδες.

Ο δικηγόρος του Κώστα Σακκά καταγγέλλει ωστόσο ότι κατά τη διάρκεια της προσπάθειας διαφυγής τους οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον τους. Οι Μάριος Σεϊσίδης και Κώστας Σακκάς αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους , λέγοντας ωστόσο ότι δεν είναι ποινικοί κίνησαν υποψίες και έτσι ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική, οι άνδρες της οποίας τους αναγνώρισαν αμέσως μόλις έφτασαν στη Σπάρτη.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις συλλήψεις

Oι δύο καταζητούμενοι, ηλικίας 32 και 35 ετών, Κατηγορούνται κατά περίπτωση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ληστείες, κλοπή, αντίσταση, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση Την προανάκριση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συνελήφθησαν χθες, 4 Αυγούστου 2016, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας , δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και ληστείες.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ . της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο, κάνοντας αναστροφή και αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί πέτυχαν να ακινητοποιήσουν τους δύ ο επιβαίνοντες και να τους προσάγουν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Όπως προέκυψε, σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη κατοχή όπλων και απλή προπαρασκευαστική πλαστογραφία για διακεκριμένη οπλοκατοχή. Σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσαν αποφάσεις για τα αδικήματα της απόπειρας παράνομης βίας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ μέχρι στιγμής τους έχουν αποδοθεί επιπλέον κατηγορίες για κλοπή, αντίσταση, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είχε κλαπεί την 15-06-2016 από περιοχή της Αττικής, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο κινητά τηλέφωνα και δύο πλαστά δελτία ταυτότητας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές ενώ το προανακριτικό έργο ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε