Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στο εφετείο οι συνεργοί του Ξηρού – Υπεύθυνος για τα όπλα ο απότακτος αστυνομικός, σύνδεσμος με τους Πυρήνες ο Αλβανός “Χάρης”

Στο εφετείο οι συνεργοί του Ξηρού – Υπεύθυνος για τα όπλα ο απότακτος αστυνομικός, σύνδεσμος με τους Πυρήνες ο Αλβανός “Χάρης”

– Στην Καλαμάτα μετά από έφοδο σε σπίτι οι δύο συλλήψεις των συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού
– Αυτή την ώρα έρευνες σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Αττικής για τη σύλληψη της Αγγελικής
– Ο 34χρονος Αλβανός και ο 54χρονος Έλληνας θεωρούνται κορυφαία επιχειρησιακά μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης
– Απότακτος αστυνομικός ο 54χρονος Έλληνας και μαζί με τον Αλβανό είναι φίλοι γνωστού ποινικού κρατούμενου
– Μέλος της σπείρας που έκανε τις ληστείες για ενίσχυση του επαναστατικού ταμείου ίσως είναι ο 54χρονος
– Συνεχής ενημέρωση

Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνουν οι νέες συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα χέρια της αστυνομίας μετά από επιχείρηση ανδρών της Αντιτρομοκρατικής στην Καλαμάτα έπεσαν ένας Αλβανός και ένας Έλληνας.

Σε ό,τι αφορά στον Αλβανό οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για τον διαβόητο Χάρη, το συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού που εμφανίστηκε με αυτό το όνομα και νοίκιασε τη γιάφκα της Αναβύσσου

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο πρόσωπο πρόκειται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, για έναν Έλληνα παλιό γνώριμο των αρχών για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου και έως τώρα δεν υπήρχαν πληροφορίες εμπλοκής του με τρομοκρατικές ομάδες.

,
Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για έρευνες στην περιοχή της Πελοποννήσου, αλλά και σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής με στόχο τη σύλληψη της 22χρονης Αγγελικής.

Στελέχη της οργάνωσης οι δύο συλληφθέντες

Επιχειρησιακά στελέχη θεωρούνται από την αντιτρομοκρατικοί οι δύο συλληφθέντες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit εξετάζεται το ενδεχόμενο ο 34χρονος “Χάρης” από την Αλβανία να ήταν και ο ενδιάμεσος κρίκος της οργάνωσης για τη μεταφορά του βαρύτατου οπλισμού από τη γειτονική χώρα.

Και ο 54χρονος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αν και ως τώρα δεν υπήρχαν ενδείξεις εμπλοκής του στην τρομοκρατία είναι επιχειρησιακό στελεχος καθώς βρέθηκαν αποτυπώματά του στη γιάφκα της Αναβύσσου.

Εξετάζεται μάλιστα να είναι μέλος σπείρας που είχε κάνει τη μεγάλη ληστεία στο Δίστομο αλλά και άλλες ληστείες στην Πελοπόννησο προς ενίσχυση του λεγόμενου Επαναστατικού Ταμείου.

Και οι δύο πάντως, τόσο ο 34χρονος Αλβανός, όσο και ο 54χρονος Έλληνας θεωρείται πως έχουν άμεσες σχέσεις με γνωστό ποινικό κρατούμενο των φυλακών.

Μάλιστα οι πληροφορίες του newsit λένε ότι ο απότακτος αστυνομικός υπήρξε δεξί χέρι του ποινικού. Στο παρελθόν είχε απασχολίσει για υποθέσεις εκβιασμού στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων της Αθήνας για λογαριασμό του ποινικού, ενώ θεωρείται και ο άνθρωπος που του είχε βρει καταφύγιο στη Μικρομάνη την περίοδο που καταζητούνταν από την αστυνομία.

Επιβεβαιώνονται οι σχέσεις με τους ποινικούς

Η σύλληψη των δύο ανδρών επιβεβαιώνουν σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική τις στενές σχέσεις των Πυρήνων με ποινικούς κρατούμενους.

Όλα πλέον δείχνουν ότι εκτός του 54χρονου που ήδη από το 2001 φαίνεται να είχε στενότατες σχέσεις με τον γνωστό νονό της νύχτας και ο 34χρονος Αλβανός που στο παρελθόν είχε συλληφθεί για ποινική υπόθεση ήταν στον κύκλο του γνωστού ποινικού.

Ο 34χρονος που εμφανίστηκε ως Χάρης στη φυλακή απέκτησε και σχέσεις με ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων.
Προφανώς μετά την αποφυλάκισή του έλαβε εντολή από τον νονό της νύχτας να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ξηρό.

Πηγές της Ελλάς λένε ότι σε ό,τι αφορά στο ρόλο του απότακτου αστυνομικού ότι αυτός ήταν διακριτός στην οργάνωση και πάντα λειτουργούσε κατ’ εντολή του γνωστού ποινικού που κρατείται στην Α’ τπέρυγα στις φυλακές Κορυδαλλού

Ο ρόλος του λένε οι ίδιες πηγές ήταν “μεταφορά και απόκρυψη οπλισμού και φυγάδευση προσώπων”, όπως δηλαδή έγινε με την περίπτωση του Αλβανού γνωστού ως “Χάρη” τον οποίο και έκρυβε σε σπίτι στο κέντρο της Καλαμάτας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε