Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Στον εισαγγελέα το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα – Η απειλή και ο αστυνομικός για… άλλο κρατούμενο

Στον εισαγγελέα το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα – Η απειλή και ο αστυνομικός για… άλλο κρατούμενο

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια καθώς κατηγορείται ότι απείλησε το προσωπικό του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός με αφορμή την παρουσία αστυνομικού στον χώρο όπου νοσηλεύεται μέλος του Ρουβίκωνα που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων την ημέρα του Πολυτεχνείου έξω από τη ΓΑΔΑ.

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, σύμφωνα με μαρτυρίες, πήγε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός μαζί με άλλα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας για να επισκεφθεί έναν σύντροφό του που έχει τραυματιστεί και στη συνέχεια είχε συλληφθεί για τα επεισόδια έξω από τη ΓΑΔΑ το περασμένο Σάββατο. Εκεί είδαν ότι στον χώρο υπάρχει αστυνομικός φρουρός. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπήρξε διαπληκτισμός με τον αστυνομικό και στη συνέχεια τα μέλη του Ρουβίκωνα αποχώρησαν.


Λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός ο 39χρονος τηλεφώνησε στο νοσοκομείο και ζήτησε την απομάκρυνση του αστυνομικού φρουρού. Λέγεται μάλιστα πως απείλησε ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα θα σπάσουν το νοσοκομείο.
Μετά την καταγγελία από το νοσοκομείο οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα και διαπίστωσαν ότι το τηλεφώνημα έγινε από τηλεφωνική γραμμή που ανήκει στο ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα. Έτσι προχώρησαν σε προσαγωγή του 39χρονου η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη με την κατηγορία της διατάραξης της ειρήνης των πολιτών.
Η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr υποστηρίζει ότι στον χώρο υπήρχε αστυνομικός, ωστόσο η παρουσία του εκεί οφείλεται στο γεγονός ότι στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ένας αλλοδαπός κακοποιός που έχει διαπράξει ποινικά αδικήματα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις