Δευτέρα, 15 Αυγ.
24oC Αθήνα

Στον εισαγγελέα 23χρονος για την επίθεση του Ρουβίκωνα στο γραφείο Κικίλια!

Στον εισαγγελέα 23χρονος για την επίθεση του Ρουβίκωνα στο γραφείο Κικίλια!

Στον εισαγγελέα οδηγείται ένας 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, που ανέλαβε ο Ρουβίκωνας.

Ο 23χρονος είναι γνωστός στην αστυνομία από τη συμμετοχή του και σε άλλες δράσεις της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας. Οδηγείται στον εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για “διατάραξη οικιακής ειρήνης”.

Mέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν, νωρίτερα την Παρασκευή (18.10.2019) τρικάκια και μπογιές στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και μάλιστα είχαν χτυπήσει το… κουδούνι για να μπουν. “Κάτω τα ξερά σας από τη δημόσια υγεία”, έγραφαν τα φέιγ βολάν, ενώ έριξαν μπογιές στην πόρτα φεύγοντας. Τους καταδίωξε αστυνομικός, ο οποίος και συνέλαβε τον 23χρονο. Οργισμένη αντίδραση από τον υπουργό Υγείας.

Οργισμένος Κικίλιας: “Άνανδροι ρουβίκωνες”!

Για άνανδρους που δεν δίστασαν ακόμη και να απειλήσουν γυναίκες έκανε  λόγο σε γραπτή δήλωσή του ο υπουργός Υγείας.

“Οι άνανδροι ρουβίκωνες εισέβαλαν στο πολιτικό μου γραφείο και δε δίστασαν να προπηλακίσουν, να υβρίσουν και να απειλήσουν τις γυναίκες του γραφείου: τη γραμματεία, την επιστημονική μου συνεργάτιδα.

Προφανώς και δεν μας πτοούν και δεν μας τρομοκρατούν, ούτε εμένα ούτε την κυβέρνηση. Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν καλά, ότι είμαστε μια χώρα ελεύθερη και δημοκρατική, είμαστε μια χώρα που δε μπορεί να επιτρέπει τη βία. Με αυτό τον τρόπο λειτούργησαν τα τελευταία χρόνια, αυτό όμως δε μπορεί πλέον να γίνεται ανεκτό.

Οι πολίτες πρέπει να μπορούν να κινούνται, να ζουν και να εκφράζονται ελεύθερα. Και δε μπορεί κανείς να καταπατά την ελευθερία και τα δικαιώματα του άλλου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω, στο πρόσωπο του αστυνομικού που συνέλαβε τον έναν από τους τέσσερις, την Ελληνική Αστυνομία, που προσπαθεί να κάνει με αυταπάρνηση τη δουλειά της.

Και να πω ότι τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας, την προσπάθεια να στηριχθούν οι ευπαθείς ομάδες, την προσπάθεια του Ε.Σ.Υ. να έχει ανθρώπινο πρόσωπο ώστε να μπορέσει να στηριχθεί πραγματικά η μέση ελληνική οικογένεια, εμείς και θα την συνεχίσουμε και θα την εντείνουμε.

Καμία πράξη βίας δε μας πτοεί”, καταλήγει στη δήλωσή του ο Βασίλης Κικίλιας.

Νωρίτερα, ο κ. Κικίλιας είχε αναρτήσει μήνυμα στο Twitter, και δύο φωτογραφίες απ’ όσα έγιναν στο πολιτικό του γραφείο.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Κικίλιας αναφέρει ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα εκφόβισαν, απείλησαν και τραμπούκισαν τους εργαζόμενους. “Προς τους άνανδρους Ρουβίκωνες: δεν τρομοκρατούμαι” γράφει και ευχαριστεί τον αστυνομικό που έκανε τη μια σύλληψη.

Εν τω μεταξύ, σε ανάρτηση για το περιστατικό προχώρησε η οργάνωση Ρουβίκωνας:

Πέτσας για την επίθεση Ρουβίκωνα στο γραφείο Κικίλια: “Δεν φοβόμαστε τους γνωστούς τραμπούκους”!

Μήνυμα προς το Ρουβίκωνα για την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

«Οι γνωστοί τραμπούκοι εισέβαλαν σήμερα (σ.σ. Παρασκευή 18.10.2019) στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ας το καταλάβουν καλά. Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται. Κι ας αντιληφθούν, επίσης, ότι τα πράγματα άλλαξαν.

Η βία δεν γίνεται ανεκτή και η ανομία θα παταχθεί», διαμήνυσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, για την επίθεση.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις