Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στον εισαγγελέα οι Βουλγάρες… θεούσες που ράντιζαν στα Μουσεία της Αθήνας! – video

Στον εισαγγελέα οι Βουλγάρες… θεούσες που ράντιζαν στα Μουσεία της Αθήνας! – video

– Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι (10.09.2018) οι δύο Βουλγάρες Ρομά που ράντιζαν με λάδι εκθέματα Μουσείων της Αθήνας
– Στο παρά 1′ πριν περιλούσουν σπάνια αντικείμενα στο Εθνικό Ιστορικό στην πλατεία Κολοκοτρώνη τις κατάλαβε το προσωπικό
– Οι φύλακες ειδοποίησαν την Αστυνομία που τις συνέλαβε και όταν οι αστυνομικοί τις ρώτησαν γιατί έκαναν ό,τι έκαναν αυτές επικαλέστηκαν λόγους θρησκευτικούς

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι (10.09.2018) οι δύο γυναίκες ρομά, βουλγαρικής καταγωγής, για τους βανδαλισμούς σπάνιων και ιστορικών εκθεμάτων σε μουσεία της Αθήνας.

Οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν την Κυριακή (09.09.2018) στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο που στεγάζεται στην Παλαιά Βουλή. Οι κινήσεις τους κρίθηκαν ύποπτες από τους φύλακες, οι οποίοι τις αναγνώρισαν από τις φωτογραφίες που είχε μοιράσει η Ασφάλεια σε όλα τα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους.

Χάρις στην παρατηρητικότητα των υπαλλήλων, οι δύο γυναίκες, Βουλγάρες ρομά, δεν πρόλαβαν να αλείψουν με λάδι και μύρο εικόνες και εκθέματα, προκειμένου – όπως πίστευαν – να τα… καθαγιάσουν.

Το προσωπικό του Μουσείου απομόνωσε τις δύο γυναίκες σε χώρο του κτιρίου και τις άφησε να φύγουν όταν κατέφτασαν τα περιπολικά, που είχαν ειδοποιηθεί από τους ίδιους.

Είχαν προηγηθεί επιδρομές των δύο γυναικών στα μουσεία Βυζαντινό – Χριστιανικό, αλλά και στο Μπενάκη, αλλά η τρίτη τους επιχείρηση ήταν και η… φαρμακερή.

Το σχέδιο της Αστυνομίας για τις δύο μυροβόλες στα μουσεία

Άλλωστε οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών είχαν φροντίσει να μοιράσουν σε υπαλλήλους Μουσείων της Αθήνας τις φωτογραφίες των δύο γυναικών, οι οποίες προέρχονταν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του Βυζαντινού – Χριστιανικού Μουσείου, όπου είχαν, επίσης, δράσει.

Οι Βουλγάρες παρελήφθησαν από Αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, που άλλωστε είχε αναλάβει και τις έρευνες και όταν πια τους έπαιρναν κατάθεση δεν πίστευαν στα αυτιά τους με αυτά που άκουγαν:

Τι είπαν για τις πράξεις τους

“….είχαμε διαβάσει στην Αγία Γραφή και στους Άγιους πατέρες πως τα εικονίσματα πρέπει να τα ραίνουν με λάδι και μύρο ώστε να κάνουν θαύματα και εμείς να έχουμε καλή υγεία και να μην μας πιάνει το κακό” !!!

Οι δύο αλλοδαπές, κατά την σύλληψή τους, είχαν στην κατοχή τους από ένα μπουκαλάκι η κάθε μία, με ελαιόλαδο και μύρο και βέβαια ήταν έτοιμες να προκαλέσουν νέες καταστροφές, αυτή τη φορά στα εκθέματα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της παλαιάς Βουλής, ευτυχώς χωρίς να τα καταφέρουν, λόγω της παρατηρητικότητας των φυλάκων.

Οι δύο θρησκόληπτες γυναίκες, ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν στις καταθέσεις τους, ξεκίνησαν την δραστηριότητά τους στο Βυζαντινό Χριστιανικό, όπου επί δύο ώρες περιφέρονταν στους χώρους του αλείφοντας με ελαιόλαδο και μύρο τις σπάνιες εικόνες – εκθέματα του μουσείου προκαλώντας – εν αγνοία ή εν γνώση τους – καταστροφές σε σπάνια εκθέματα.

Μάλιστα ακόμα και οι διάδρομοι του Μουσείου είχαν γεμίσει ελαιόλαδο, καθώς οι δύο απίστευτες γυναίκες, στην κυριολεξία λάδωναν όλες τις εικόνες που έβλεπαν μπροστά τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ – ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις