Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σύλληψη για κοκαΐνη στο Ελ. Βενιζέλος: Ο “μάγειρας” και το “βαποράκι” από τη Βραζιλία

Σύλληψη για κοκαΐνη στο Ελ. Βενιζέλος: Ο “μάγειρας” και το “βαποράκι” από τη Βραζιλία

Τον… χημικό και συνάμα “μάγειρα”, που θα μετέτρεπε το περίπου ενάμισι κιλό υγρής κοκαΐνης σε σκόνη προκειμένου να διακινηθεί στις πιάτσες της Αθήνας -και μάλιστα τις ακριβές- ψάχνει το αρμόδιο Τμήμα της Ασφάλειας Αττικής, εν προκειμένω αυτό της Δίωξης Ναρκωτικών.

Χθες αστυνομικοί της Δίωξης αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν, έστησαν καρτέρι στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος περιμένοντας την πτήση από Σάο Πάολο Βραζιλίας μέσω Ρώμης, προκείμενου να ελέγξουν έναν 36χρονο Βραζιλιάνο για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες πως είναι ο κατ’ εξοχήν μεταφορέας ποσοτήτων κοκαΐνης σε Ευρώπη και Ασία, με την μέθοδο της κατάποσης, για λογαριασμό των “βαρόνων” της Λατινικής Αμερικής.

Όταν πια οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον συγκεκριμένο άνθρωπο και έβγαλαν ακτινογραφίες, προκειμένου να δουν εάν μεταφέρει στο… εσωτερικό του σώματός του ποσότητες κοκαΐνης, οι ακτινογραφίες δεν έδειξαν το παραμικρό. Ωστόσο όλα αποκαλύφθηκαν όταν ήπιε το καθαρτικό που του έδωσαν, με αποτέλεσμα να “εξάγει” 34 μικρά σακουλάκια με ποσότητα υγρής κοκαΐνης, βάρους ενός κιλού και 445 γραμμαρίων.

Το ερώτημα για την υγρή κοκαΐνη

Γιατί όμως υγρή κοκαΐνη και όχι σε κανονική μορφή; Για τον απλό λόγο πως η υγρή κοκαΐνη στις κοιλότητες του σώματος δεν απεικονίζεται από τα ακτινογραφικά μηχανήματα.

Ωστόσο η υγρή κοκαΐνη εκτός του ότι έχει πολύ μεγάλα ποσοστά καθαρότητας, που είναι δυνατόν να φτάσουν ακόμα και το 90%, χρειάζεται επεξεργασία από ειδικό προκειμένου να πάρει την τελική της μορφή, σκόνη δηλαδή, ώστε να διακινηθεί στο λιανεμπόριο.

Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί θεωρούν δεδομένο πως την συγκεκριμένη ποσότητα θα παραλάμβανε ειδικός με άριστες γνώσης χημείας, ένας χημικός δηλαδή, οποίος θα “μαγείρευε” την κοκαΐνη, όπως λέγεται στην γλώσσα των διακινητών, προκειμένου να την μετατρέψει σε… εμπορεύσιμο υλικό και βέβαια να διπλασιάσει την ποσότητά της.

Κατά συνέπεια το βάρος των ερευνών των έμπειρων αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, έχει πέσει στην αναζήτηση του χημικού “μάγειρα” που θα παραλάμβανε την κοκαΐνη που μετέφερε ο 36χρονος βραζιλιάνος, που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις