Δευτέρα, 27 Μαΐ
19oC Αθήνα

Συμμορία με λεία μαμούθ πάνω από 2 εκατ. ευρώ στα χέρια της αστυνομίας!

Συμμορία με λεία μαμούθ πάνω από 2 εκατ. ευρώ στα χέρια της αστυνομίας!

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να εξαρθρώσει τη μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο συστηματικά σε ληστείες και κλοπές, από σπίτια σε όλη την Αττική, τουλάχιστον από το 2010. Στην πλειοψηφία τους τα μέλη της συμμορίας είναι γεωργιανοί. Ήδη έχουν συλληφθεί 30 μέλη της οργάνωσης ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή άλλων 125 οι οποίοι αναζητούνται.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις 4 ληστείες και 137 κλοπές σε σπίτια, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των μελών της οργάνωσης σε πολλές άλλες εκκρεμείς υποθέσεις. Έχουν κατασχεθεί πολλά κλοπιμαία και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία απόδοσης τους στους πολίτες.

Πιο αναλυτικά:

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που έγινε στις 01-07-2016, συνελήφθησαν 30 μέλη της οργάνωσης από τα οποία 25 είναι υπήκοοι Γεωργίας, 4 υπήκοοι Αλβανίας και ένας υπήκοος Βουλγαρίας.

Οι κατηγορούμενοι, από το 2010 άνοιγαν σπίτια και λήστευαν κυρίως ηλικιωμένους σε όλη την Αττική. Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ως χώρο συγκέντρωσης – ορμητήριο, κεντρική πλατεία αλλά και διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ διοχέτευαν τα κλοπιμαία άμεσα σε κλεπταποδόχους και ενεχυροδανειστήρια σε διάφορες περιοχές των Αθηνών. Μάλιστα τα χρήματα τα έστελναν μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων απευθείας στην χώρα τους.

Η λεία τους ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ και μερικές από τις περιπτώσεις είναι:

– Στις 19-12-2015 μπήκαν με την βοήθεια δυο γυναικών που εργάζονταν ως οικιακές βοηθοί σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη και αφού τον ακινητοποίησαν με μονωτική ταινία, αφαίρεσαν κοσμήματα, λίρες και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας περίπου 50.000 ευρώ.

– Στις 07-12-2015 μπήκαν σε διαμέρισμα στα Πετράλωνα, όπου με την απειλή κατσαβιδιού, ακινητοποίησαν την ένοικο και της πήραν 1.400 ευρώ και κοσμήματα.

– Στις 16-12-2015 μέλος της συμμορίας, μπήκε σε διαμέρισμα στην Κυψέλη και με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησε την γυναίκα που έμενε σε αυτό. Της πήρε 700 ευρώ και κοσμήματα που η αξία τους ξεπερνά τις 5.000 ευρώ.

– Στις 01-04-2015, μπήκαν σε αποθήκη στην Ηλιούπολη και πήραν 1.500 ευρώ, καθώς επίσης και πολλά ηλεκτρικά εργαλεία.

– Στις 18-07-2012, μπήκαν σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου και πήραν κοσμήματα 20.000 ευρώ.

– Στις 15-11-2012, μπήκαν σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα και έκλεψαν ηλεκτρικές συσκευές και κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ περίπου.

– Από τις 31-07-2011 έως 06-08-2011, μέλη της οργάνωσης μπήκαν σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη και πήραν 350 ευρώ, κοσμήματα και τιμαλφή συνολικής χρηματικής αξίας 40.000 ευρώ περίπου.

Στα σπίτια των μελών της συμμορίας αλλά και σε 2 ενεχυροδανειστήρια της Αθήνας βρέθηκαν:

– Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων

– Τεράστιος όγκος κλοπιμαίων (κοσμήματα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, TABLET, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές),

– Τέσσερα (4) πιστόλια (ρέπλικα),

Χάρτες – σχεδιαγράμματα με σημειώσεις περιοχών και σπιτιών,

– Αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό.

Κλειδαριές ασφαλείας και κλειδιά «passé a partout» που χρησιμοποιούνταν από μέλη της οργάνωσης για «εκπαίδευση».

– Το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων εκατόν είκοσι (2.120) ευρώ.

Τονίζεται ότι σχεδόν στο σύνολό τους τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν συλληφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν για κλοπές ή ληστείες και έχουν εκτίσει διάφορες ποινές ή τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Μάλιστα για να μην τους βρίσκουν οι αρχές δεν δήλωναν την πραγματική τους διεύθυνση, ενώ δήλωναν συνεχώς ενώπιον των Αρχών διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, καθώς και εθνικότητας (κυρίως βουλγαρική).

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε