Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική μετά την έκρηξη στην Ιπποκράτους! Πώς οι “Πυρήνες της Φωτιάς” βρήκαν το σπίτι της Γεωργίας Τσατάνη

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική μετά την έκρηξη στην Ιπποκράτους! Πώς οι “Πυρήνες της Φωτιάς” βρήκαν το σπίτι της Γεωργίας Τσατάνη

– Φόβοι στην Αντιτρομοκρατική για επόμενο “χύπημα” που δεν αποκλείεται να είναι αιματηρό
– Νέα πρόσωπα που δεν έχουν απασχολήσει τις Αρχές στη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”
– Το βράδυ της Τετάρτης έγινε έκρηξη έξω από την πολυκατοικία, όπου μένει η Εισαγγελέας Εφετών
– Εδώ κι ένα μήνα της είχαν αφαιρεθεί από το Υπουργείο Δημ. Τάξης οι Αστυνομικοί που την φρουρούσαν

Ένα βήμα πιο μπροστά από την Αστυνομία αποδείχθηκε πως είναι οι τρομοκράτες, οι οποίοι γνώριζαν την κατοικία της Εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, τοποθετώντας τον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, έξω από την πολυκατοικία, όπου μένει, στην οδό Ιπποκράτους.

Και αυτό, γιατί την κατοικία της δικαστικής λειτουργού γνώριζαν λίγοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και συγκεκριμένα στελέχη των ειδικών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, που είχαν επιφορτιστεί με την φύλαξη της.
Η Γεωργία Τσατάνη, για λόγους ασφαλείας και επειδή εδώ κι ένα μήνα της είχαν αφαιρεθεί από το Υπουργείο Δημ. Τάξης οι Αστυνομικοί που την φρουρούσαν, αποφάσισε να αναλάβει η ίδια την ασφάλεια της, προκειμένου να προστατευτεί και έτσι κατέληξε στο διαμέρισμα της οδού Ιπποκράτους, στην πολυκατοικία με τον αριθμό 112.

Η ένσταση της εισαγγελέως

Άλλωστε η ίδια η κ. Τσατάνη είχε καταθέσει αιτιολογημένη ένσταση για το κόψιμο της φρουράς της. Οι αιτιάσεις της όμως απορρίφθηκαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αποτέλεσμα οι πέντε αστυνομικοί που φρουρούσαν το σπίτι της και έλεγχαν τις μετακινήσεις της να αποσπαστούν σε άλλη υπηρεσία και η κ. Τσατάνη να μείνει μ’ έναν αστυνομικό και αυτόν εκ περιτροπής.

Φαίνεται πως αυτό το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τους… παρατηρητικούς “Πυρήνες της Συνωμοσίας της Φωτιάς”, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν την μυστική της κατοικία και τελικά να τοποθετήσουν την ισχυρή βόμβα που εξερράγη το βράδυ της Τετάρτης, έξω από την πολυκατοικία της Εισαγγελέως, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα αλλά και σε διαμερίσματα της περιοχής και μάλιστα σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο της έκρηξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες και υπό το νέο πρίσμα ερευνών, έπειτα βέβαια την ανάληψη ευθύνης από την “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, εκτιμάται από τους Αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, πως τα νέα πρόσωπα που συνθέτουν τον ασύλληπτο πυρήνα της “Συνωμοσίας”, παρακολούθησαν την κ. Τσατάνη από το Εφετείο, όπου και είναι το γραφείο της, μέχρι και την οδό Ιπποκράτους, διαπιστώνοντας έτσι την νέα της μυστική κατοικία.

Άλλωστε αναφέρουν και οι ίδιοι, πως ναι μεν η δικαστική λειτουργός είχε αστυνομική προστασία, πλην όμως οι ίδιοι κατάφεραν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο.
Το γεγονός αυτό αν μη τι άλλο – όπως πρόσφατα είχε αποκαλύψει το “Newsit.gr” – δείχνει με τον πλέον ηχηρό τρόπο, πως ο νέος πυρήνας της “Συνωμοσίας”, έχει επιχειρησιακή πείρα και επιπλέον δυνατότητα, ενώ μάλλον αποτελείται από νέα πρόσωπα, άφθαρτα από τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και μάλιστα πρόκειται για άτομα τα οποία δεν έχουν απασχολήσει για το παραμικρό τις Αστυνομικές Αρχές.

Στο προσχέδιο της προκήρυξης που ανήρτησε η “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” σε ιστοσελίδα Αντιεξουσιαστών, βρίθει απειλών κατά δικαστικών λειτουργών απειλώντας πως αυτή τη φορά: “ Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί…”.

Κατά συνέπεια στην Αντιτρομοκρατική προσπαθούν να μαντέψουν – ερευνήσουν, τις προθέσεις του ασύλληπτου Πυρήνα της “Συνωμοσίας”, προκειμένου να προλάβουν το επόμενο “χτύπημα”, το οποίο δεν αποκλείεται να είναι αιματηρό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε