Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

“Συνδικάτο της Μαφίας”: Υπερκοριός “καίει” επώνυμους Αθηναίους και πολιτικούς!

ΦΩΤΟ: astynomia.gr
ΦΩΤΟ: astynomia.gr

Τρέμουν στο Κολωνάκι οι επώνυμοι Αθηναίοι, τις αποκαλύψεις από τις εν εξελίξει έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για το μεγάλο “Συνδικάτο” της Ρομά Μαφίας, καθώς ο όγκος των τηλεφωνημάτων που έχουν καταγραφεί από τον υπερκοριό, “καίει” πολλούς επώνυμους που έψαχναν πολυτελή κοσμήματα και ρολόγια να τα αγοράσουν σε τιμές κοψοχρονιάς.

Τις επόμενες ημέρες και σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που χειρίστηκαν την υπόθεση, αναμένεται να καλέσουν “βαριά” ονόματα της Αθήνας και κυρίως γόνους γνωστών οικογενειών, οι οποίοι είχαν επαφή με το 40χρονο επιχειρηματία Α. Αγλούπα, και ακούγονται στα τηλέφωνα να κανονίζουν ταξίδια στο Μιλάνο για πώληση και αγορά ακριβών κοσμημάτων, αλλά και τραπεζικές θυρίδες που κρύβουν μικρούς θησαυρούς, προερχόμενα από τις ληστρικές επιδρομές, που πραγματοποιούσε το “Συνδικάτο της Μαφίας”.

Άλλωστε στην δικογραφία αναφέρονται τα ονόματα δυο κεντρικών γνωστών κοσμηματοπωλείων του Κολωνακίου, όπου αποδείχθηκε από τις έρευνες των Αρχών πως γινόταν “χοντρό παιχνίδι” με τα κλεμμένα της σπείρας.
Μάλιστα επώνυμοι Αθηναίοι, ακόμα και πολιτικοί, ήταν μόνιμοι πελάτες των συγκεκριμένων κοσμηματοπωλείων, καθώς έβρισκαν… κοψοχρονιά, πανάκριβα φιρμάτα κοσμήματα και ρολόγια.

ΦΩΤΟ: astynomia.gr

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, στην ΕΛ.ΑΣ ερευνούν δυο συγκεκριμένες περιπτώσεις επωνύμων, οι οποίοι φέρεται να έχουν συχνή επαφή με τον Α. Αγλούπα και μάλιστα να συζητούν ανοιχτά για την αγορά ακριβών κοσμημάτων, ενώ κάνουν λόγο και για τραπεζικές θυρίδες.
Κατά συνέπεια είναι δυνατόν και ανάλογα με την εξέλιξη της έρευνας, τόσο της κύριας -καθώς μεγάλο μέρος της υπόθεσης έχει περάσει στα χέρια του αρμόδιου Ανακριτή- όσο και της προανάκρισης, να κληθούν συγκεκριμένα πρόσωπα, πασίγνωστα στα σαλόνια της Αθήνας αλλά και στο ευρύ κοινό, προκειμένου να δώσουν κατάθεση και εξηγήσεις για αυτές τις τηλεφωνικές συνομιλίες.

ΦΩΤΟ: astynomia.gr

Παράλληλα έχει ζητηθεί από την Ασφάλεια Αττικής, άρση απορρήτου τραπεζικών συναλλαγών, προκειμένου να διερευνηθούν οι λογαριασμοί των εμπλεκομένων, όπως και συγγενικών τους προσώπων, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί έρευνα για θυρίδες στα ονόματα τρίτων προσώπων, τις οποίες όμως διαχειρίζονταν άτομα που αναφέρονται στην Δικογραφία.

Βέβαια, οι αστυνομικοί διακαώς θέλουν να καταλήξουν στον περίφημο “Έλληνα” πληροφοριοδότη της σπείρας, ο οποίος γνώριζε πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις για τα πλούσια σπίτια της Αθήνας, τόσο στα Βόρεια, όσο και στα Νότια προάστια της Αττικής, δίνοντας ακριβείς τοποθεσίες και πληροφορίες στο “Μαφιόζικο Συνδικάτο”, προκειμένου να κάνει “γερές μπάζες” και στην συνέχεια πανάκριβα πολυτελή κοσμήματα και ρολόγια να καταλήξουν στις τσέπες επωνύμων, έναντι του μισού τιμήματος της πραγματικής αξίας των κλοπιμαίων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε