Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Είμαι συνηθισμένος να με κατηγορούν” – Στον Εισαγγελέα ο Ανδρέας Μαρτίνης – Συνελήφθη μαζί με τη σύζυγό του για μίζες εκατομμυρίων

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

– Απίστευτο παρασκήνιο και μυστική επιχείρηση για τη σύλληψή του
– Τα στοιχεία Οικονομικής Αστυνομίας και Εισαγγελίας διαφθοράς
– Κατηγορείται για απάτη εκατομμυρίων ευρώ ο Ανδρέας Μαρτίνης
– Πώς ο πρώην ισχυρός άνδρας των νοσοκομείων Ερυθρός Σταυρός και Ερρίκος Ντυνάν βρέθηκε με χειροπέδες

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης που συνελήφθη χθες το βράδυ μετά από ένταλμα της Εισαγγελίας Διαφθοράς.
Σε ερώτηση του Newsit.gr ο ο πρώην ισχυρός άνδρας των νοσοκομείων Ερρίκος Ντυνάν και Ερυθρός Σταυρός ανέφερε ότι είναι πλέον συνηθισμένος να τον κατηγορούν, σχολιάζοντας έτσι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Το ζεύγος Μαρτίνη συνελήφθη το βράδυ μετά από ένταλμα σύλληψης της εισαγγελίας διαφθοράς.

Από την έρευνα που διενήργησαν τόσο η Οικονομική Αστυνομία, όσο και οι εισαγγελικές αρχές προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος τα παράνομα ποσά που όπως κατηγορείται εξασφάλιζε από την κατασκευή και τον εξοπλισμό του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν τα τοποθετούσε σε Off Shore εταιρείες και στη συνέχεια μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τις “εισήγαγε” στην Ελλάδα, ως “καθαρά” πλέον χρήματα.

Τόσο τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας όσο και οι Εισαγγελικές Αρχές γνώριζαν ότι ο κατηγορούμενος διατηρεί σπίτι στο εξωτερικό και λόγω της καλής πληροφόρησης που είχε υπήρχαν έντονοι φόβοι ότι θα διαφύγει στο εξωτερικό. Για τον λόγο αυτό όταν εκδόθηκε το ένταλμα από τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό δεν κοινοποιήθηκε άμεσα στις αστυνομικές αρχές. Πρώτα έκλεισαν τα δικαστήρια, έφυγαν όλοι οι υπάλληλοι, κλήθηκε στη συνέχεια στέλεχος της Οικονομικής Αστυνομίας και του παραδόθηκε αυτοπροσώπως το ένταλμα σύλληψης, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές…
Την ίδια ώρα αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας που το τελευταίο 24ωρο επιτηρούσαν διακριτικά το σπίτι του Α. Μαρτίνη όταν ενημερώθηκαν για την έκδοση του εντάλματος του πέρασαν χειροπέδες, και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ.  

Μίζες σε γερμανικά μάρκα

Για ποσό μίζας 3,2 εκατομμύρια μάρκα συνελήφθησαν χθες ο Ανδρέας Μαρτίνης και η συζυγός του Γεωργία.
Ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν κατηγορείται πως πήρε το επίμαχο ποσό, από γερμανική εταιρία που προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Μέρος του ποσού καταβλήθηκε σύμφωνα με την κατηγορία για να αγοραστεί κτίριο δίπλα στο νοσοκομείο, το οποίο στεγάζει σήμερα ως ενοικιαστή, τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 1,5 χρόνο με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος, μέσω δικαστικών συνδρομών και εκτεταμένων ερευνών διαπίστωσαν πως :
Το 1998 η επιτροπή προμηθειών του Ερρίκος Ντυνάν εισηγήθηκε την προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, δηλαδή κλιβάνους, πλυντήρια, κουζίνες κλπ. Στο πλαίσιο αυτό συνήφθη σύμβαση με την Γερμανική εταιρία “Hospitali International” με συνολικό κόστος 12 δισεκατομμύρια δραχμές ( περίπου 36 εκατομμύρια ευρώ). Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των εισαγγελέων ο κ. Μαρτίνης ως πρόεδρος φέρεται να εξαπάτησε τα μέλη του ΔΣ για να προτιμηθεί η εταιρία, η οποία μάλιστα υπερκοστολόγησε τη σύμβαση. Το επιπλέον ποσό , σύμφωνα με τις εισαγγελικές εκτιμήσεις, αποτελούσε μίζα προς τον πρόεδρο του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις αρχές ποσό 3,2 εκατομμυρίων μάρκων φεύγει εκείνη την περίοδο από λογαριασμούς της εταιρίας και καταλήγει σε λογαριασμό του ζεύγους Μαρτίνη σε Ελβετική Τράπεζα. Από ‘κεί ξεκινά για διαρκής εναλλαγή λογαριασμών ώστε να χαθούν τα ίχνη του χρήματος. Το 2001 ένα μέρος των χρημάτων, και συγκεκριμένα 1,1 εκατομμύρια μάρκα καταλήγουν στην Off Shore εταιρία “Steit Enterprises” με έδρα την Λιβερία. Σύμφωνα με την έρευνα ιδιοκτήτες της εταιρίας είναι ο Ανδρέας και η Γεωργία Μαρτίνη. Οι απαντήσεις αυτές έφτασαν στα εισαγγελικά γραφεία μετά από αιτήματα δικαστικών συνδρομών προς την Ελβετία.
Σύμφωνα με την έρευνα με το ποσό αυτό η εταιρία αγόρασε το κτίριο δίπλα στο Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο μεταξύ άλλων στεγάζει και τον τηλεοπτικό σταθμό Μεγκα που ενοικιάζει τον χώρο.
Το 2010 , σύμφωνα με την δίωξη, από την Off Shore εταιρία αποκτά την ψιλή κυριότητα του κτιρίου η Γεωργία Μαρτίνη και την επικαρπία ο Ανδρέας Μαρτίνης.

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ/Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε