Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μετά την μήνυση Σαμαρά

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μετά την μήνυση Σαμαρά

Στη σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη πρoχώρησε η αστυνομία το μεσημέρι της Δευτέρας στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο του Αυτοφώρου και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης κρατείται στο Α.Τ. Αμπελοκήπων. Την Κυριακή, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπέβαλλε μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου για συκοφαντική δυσφήμιση. Αστυνομικοί περιμέναν τον δημοσιογράφο έξω απο τη δικαστική αίθουσα όπου και τον συνέλαβαν.

Η σύλληψη του κ.Βαξεβάνη έγινε αμέσως μετά την κατά πλειοψηφία αθώωσή του από το Τριμελές Εφετείο από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.  Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 μηνών για δημοσίευμα στο περιοδικό Hotdog.

Χθες συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξαν πως «η χυδαία και προκλητικά προσβλητική ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εις βάρος του κ. Σαμαρά αποτελεί ντοκουμέντο αθλιότητας», προσθέτοντας πως «η διατεταγμένη αποστολή που έχει αναλάβει εδώ και καιρό αποκαλύπτεται κάθε μέρα και περισσότερο».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις