Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος της Interpol! Είχε “αρπάξει” σχεδόν 4 δισεκατομμύρια ευρώ

Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος της Interpol! Είχε “αρπάξει” σχεδόν 4 δισεκατομμύρια ευρώ

Στα “χέρια” της αστυνομία έπεσε ένας 41χρονος ο οποίος είχε master στην εξαπάτηση. Ο άνδρας από την Κίνα ο οποίος αναζητούνταν και από την Interpol για μία τεράστια απάτη από την οποία κέρδισε σχεδόν 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Συνελήφθη ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις, την Τρίτη (03.07.2018) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων, Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 41χρονος από την Κίνα. Και αυτό διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης των Κινεζικών Αρχών, κατηγορούμενος για το αδίκημα της “παράνομης απορρόφησης δημοσίων καταθέσεων”.

Ειδικότερα ο 41χρονος κατηγορείται ότι μαζί με άλλους συνεργούς του, ίδρυσε και διηύθυνε ηλεκτρονική πλατφόρμα, με σκοπό την απορρόφηση (συλλογή) καταθέσεων από μεγάλο αριθμό θυμάτων, μέσω της υπόσχεσης μεγάλου επιτοκίου επιστροφής.

Από την ανωτέρω εγκληματική του δραστηριότητα, αποκαλύφθηκε ότι συνέλεξε παράνομα άνω των 30 δισεκατομμυρίων RMB ( νομισματική μονάδα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας), δηλαδή 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις