Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνεχίζει να αρνείται τα πάντα το 19χρονο μοντέλο – “Δεν ξέρω πως βρέθηκε πάνω μου κοκαΐνη” – Τι δήλωσε στο newsit.gr ο Έλληνας πρόξενος στο Χονγκ Κονγκ

Συνεχίζει να αρνείται τα πάντα το 19χρονο μοντέλο – “Δεν ξέρω πως βρέθηκε πάνω μου κοκαΐνη” – Τι δήλωσε στο newsit.gr ο Έλληνας πρόξενος στο Χονγκ Κονγκ

Αθώα συνεχίζει να δηλώνει η 19χρόνη από την Μυτιλήνη που την περασμένη Δευτέρα συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνη. Μιλώντας με τον Έλληνα Πρόξενο, ο οποίος την επισκέφθηκε σήμερα στη φυλακή, του είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Το newsit.gr επικοινώνησε με τον κ. Ιωάννη Μαλούκο, ο οποίος σήμερα το πρωί μίλησε με την Ειρήνη, και στον οποίο το 19χρόνο μοντέλο επανέλαβε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και ότι δεν γνωρίζει πως βρέθηκε η ποσότητα της κοκαΐνης στις αποσκευές της.

Ο Έλληνας Πρόξενος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το δικηγόρο της οικογένειας στην Ελλάδα, κ. Σάκη Κεχαγιόγλου, όσο και με τις κινέζικες αρχές προκειμένου να μπορέσει η 19χρόνη να μιλήσει τηλεφωνικά με τους γονείς της στην Μυτιλήνη.

“Κάνουμε προσπάθειες να υπάρξει ένα τηλεφώνημα με τους γονείς της”, δήλωσε κ. Μαλούκος ο οποίος αναζητά το δικηγόρο που θα αναλάβει την Ειρήνη και θα συνεργαστεί με τον κ. Κεχαγιόγλου καθώς οι τοπικές αρχές έχουν ήδη σχηματίσει δικογραφία εις βάρος της.

Παράλληλα, ο κ. Μαλούκος σημείωσε πως η 19χρονη βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και περνά ώρες αγωνίας στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ, περιμένοντας τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Στα “νύχια” της Νιγηριανής μαφίας το 19χρονο μοντέλο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών DEA, ένας Έλληνας φίλος της Ειρήνης, την έπεισε να προσφέρει τις “υπηρεσίες της” σε Νιγηριανό “βαρόνο” της νύχτας στην Αθήνα.

Έγιναν μάλιστα πολλά ραντεβού για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού και για να λάβει την προκαταβολή. Μάλιστα την έπεισαν πως θα είναι ένα ταξίδι “ρουτίνας” για μια όμορφη κοπέλα όπως αυτή, με ευρωπαϊκό διαβατήριο.

“Κύκλοι” των ελληνικών διωκτικών αρχών σημειώνουν πως αν δεν συνεργαστεί ώστε να “δώσει” ονόματα, η ποινή που θα αντιμετωπίσει θα είναι πολύ μεγάλη. Κι αυτό γιατί η δικαιολογία πως “δεν ήξερε” δεν πείθει…

“Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα”

Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου που εργαζόταν από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2017, μίλησε για μία ήσυχη κοπέλα, συνεργάσιμη που δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα.

“Δεν έδωσε απολύτως κανένα δικαίωμα. Στην δουλειά ήταν τυπικότητα και χαμογελαστή με πολύ καλή επίδοση” είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν έχει προσγειωθεί ακόμα στην πραγματικότητα”

Για την κατάσταση της 19χρονης από την Μυτιλήνη τις πρώτες ώρες της σύλληψής της στο Χονγκ Κονγκ μίλησε στο newsit.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας της κοπέλας, Σάκης Κεχαγιόγλου. Όπως ανέφερε, σύμφωνα με τα όσα του μεταφέρονται από την Κίνα, το 19χρονο μοντέλο δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα την μεγάλη περιπέτεια που έχει μπλέξει, νομίζοντας πως είναι κάτι παροδικό.

Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου η 19χρονη είναι καλά στην υγεία της, ενώ και οι συνθήκες κράτησής της είναι καλές. Ο Έλληνας πρόξενος στην περιοχή της επισκέφτηκε στις φυλακές, ενώ τις επόμενες ώρες θα αναλάβει καθήκοντα και ένας άλλος δικηγόρος στο Χονγκ Κονγκ, προκειμένου να εκπροσωπήσει εκεί την κοπέλα.

Ο κ. Κεχαγιόλου ανέφερε επίσης πως η Ειρήνη ενημερώθηκε για την ανάληψη της εκπροσώπησής της από τον ίδιο, και πως τώρα κρατείται στην γυναικεία φυλακή ανηλίκων.

Όπως είπε επίσης ο πρόξενος της μετέφερε και την αγάπη και την συμπαράσταση της οικογένειας. Για ακόμη μια φορά τόνισε πως οι γονείς της δεν γνώριζαν για αυτή την της δραστηριότητα.

“Ήξεραν ότι από τις 31 Αυγούστου πήγε στην Καλαμάτα για σπουδές σε ΙΕΚ, και στη συνέχεια την είδαν με κουκούλα στο Χονγκ Κονγκ” είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Κεχαγιόγλου στο newsit.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις