Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τα διαμάντια και το όπλο από την Τουρκία – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το έγκλημα στην Ξάνθη

Τα διαμάντια και το όπλο από την Τουρκία – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το έγκλημα στην Ξάνθη

Ο δράστης και αυτόχειρας μιλούσε για επιχειρηματικό άνοιγμα – έκπληξη λίγο πριν το κακό
Το χρέος του δράστη και αυτόχειρα προς τον κουμπάρο του και πως έφτασε σε σημείο να τραβήξει τη σκανδάλη
Φήμες για διαμάντια, τζόγο, αλλά και ένα όπλο από τη “μαύρη” αγορά της Τουρκίας
Παγωμένη η κοινωνία στην Ξάνθη μετά τη δολοφονία και την αυτοκτονία

Κανείς, ούτε οι αστυνομικοί στην Ξάνθη, αρχικά δεν μπορούσε να συνδέσει την αυτοκτονία του οπτικού με την άγρια δολοφονία με μια σφαίρα στην καρδιά του γνωστού ασφαλιστή. Ακόμη κι όταν αποδείχθηκε ότι το όπλο της δολοφονίας το κρατούσε ο οπτικός, οι φιλικές σχέσεις και η κουμπαριά των δυο ανδρών δεν δικαιολογούσαν την πράξη. Από τη στιγμή όμως που έγινε γνωστό ότι ο αυτόχειρας οπτικός ήταν και ο δολοφόνος του ασφαλιστή οι αποκαλύψεις πήραν μορφή χιονοστιβάδας.


Ο επιχειρηματίας τον τελευταίο καιρό μέσω των social media έλεγε ότι ετοιμάζει νέο επιχειρηματικό άνοιγμα το οποίο θα προκαλέσει έκπληξη σε ολόκληρη την πόλη.
Οι εξελίξεις ωστόσο τον πρόλαβαν και κάποιοι λένε ότι η πραγματική εικόνα για την οικονομική κατάσταση του οπτικού ήταν άλλη.
Γίνεται λόγος για μεγάλα χρέη που είχε δημιουργήσει όχι λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας, αλλά λόγω εθισμού στον ηλεκτρονικό τζόγο.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι είχε δανειστεί μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κουμπάρο του και ασφαλιστή, δίδοντάς του ενέχυρο διαμάντια που προέρχονταν από την επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειά του που έχει παράδοση στον χώρο του κοσμήματος.
Τα διαμάντια φαίνεται πως έπρεπε να επιστραφούν. Ο ασφαλιστής ωστόσο φαίνεται πως απαιτούσε την αποπληρωμή του χρέους. Όλα δείχνουν πως ο οπτικός δεν μπορούσε να βρει το ποσό και έτσι επέλεξε άλλο δρόμο.
Λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας είναι γνωστό ότι έκανε συχνά ταξίδια στην Τουρκία. Εκεί φαίνεται πως προμηθεύτηκε στη “μαύρη” αγορά ένα πιστόλι Glock των 9 χιλιοστών το οποίο μάλιστα ήταν τροποποιημένο.
Αυτό το όπλο κρατούσε ο οπτικός όταν εντοπίστηκε νεκρός, με αυτό το όπλο είχε σκοτώσει και τον κουμπάρο του νωρίτερα.
Ως τώρα πάντως δεν έχει εξακριβωθεί από τους αστυνομικούς εάν στην κατοχή του ασφαλιστή υπήρχαν τα διαμάντια ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις