Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα νέα μέλη των “Πυρήνων της Φωτιάς” και η εντολή για την έκρηξη στο σπίτι της Τσατάνη – Φόβοι για αιματηρό “χτύπημα”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Στην Αντιτρομοκρατική έχουν καταλήξει στο προφίλ έξι συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία στρατολογήθηκαν στην νέα γενιά της οργάνωσης
– Ποιοι τους τροφοδότησαν με εκρηκτικά
– Η “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στο σπίτι της Γεωργίας Τσατάνη, το βράδυ της Τετάρτης

Τα τρωτά σημεία του αλώβητου πυρήνα της “Συνωμοσίας της Φωτιάς” αναζητά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έπειτα από το αναβαθμισμένο χτύπημα των τρομοκρατών στο σπίτι της Εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια.

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής έχουν στα χέρια τους σοβαρές ενδείξεις για καθοδήγηση του αλώβητου πυρήνα της “Συνωμοσίας” μέσα από τις φυλακές, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το προσχέδιο της προκήρυξης με την ανάληψη ευθύνης για την βόμβα στο σπίτι της κ. Τσατάνη, να συντάχθηκε επίσης μέσα στις φυλακές.
Παράλληλα και όσον αφορά στα τρωτά σημεία της ένοπλης ομάδας, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας επίσης έχουν στα χέρια τους σοβαρές ενδείξεις, για σχέση των προσώπων που απαρτίζουν τον αλώβητο πυρήνα της “Συνωμοσίας” με άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.
Το γεγονός αυτό θεωρείται πως είναι η “κερκόπορτα” της ένοπλης οργάνωσης που είναι δυνατόν να οδηγήσει στα ενδότερα του συγκεκριμένου πυρήνα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι σχέσεις τους με ποινικούς, έγκειτο στο γεγονός της προμήθειας όπλων και εκρηκτικών.
Άλλωστε και όπως αποδείχθηκε από την επίθεση στο σπίτι της Εισαγγελέως Γ. Τσατάνη το βράδυ της Τετάρτης, η “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, από το μαύρο μπαρούτι και τα αυτοσχέδια εκρηκτικά χαμηλής εκτόνωσης, πέρασε σε πλαστικές εκρηκτικές ύλες υψηλής ταχύτητας, όπως η αμωνιοδυναμίτιδα και η ζελατοδυναμίτιδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία φαίνεται να έχουν μια άποψη, για τους ανθρώπους που τροφοδότησαν με εκρηκτικά τον ένοπλο πυρήνα της “Συνωμοσίας”, καθώς κινούνται στον υπόκοσμο, ο οποίος είναι πιο ευάλωτος στις αστυνομικές έρευνες.
Κατά συνέπεια, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει κάποια στοιχεία για ποινικούς που έχουν σχέση με άτομα που ιδεολογικά επέλεξαν το ένοπλο “μονοπάτι” και τους βοήθησαν, μέσω των επαφών τους να προμηθευτούν αρχικά εκρηκτικές ύλες.
Παράλληλα, από τις -μέχρι τώρα- έρευνες φαίνεται να έχουν καταλήξει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στο προφίλ έξι συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία στρατολογήθηκαν στην νέα γενιά της “Συνωμοσίας” και με την ενέργεια εναντίον της Εισαγγελέως Εφετών Γ. Τσατάνη έδειξαν, αν μη τι άλλο, πως έχουν αναβαθμισμένη δράση και ίσως καλύτερη εκπαίδευση, τουλάχιστον όσον αφορά στα εκρηκτικά, σε σχέση με τους προκατόχους τους στην συγκεκριμένη οργάνωση.
Εκτός αυτού, στην Αντιτρομοκρατική δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το επόμενο χτύπημα του συγκεκριμένου πυρήνα να είναι αιματηρό και την ευθύνη να αναλάβει η “Σέχτα Επαναστατών”, πραγματοποιώντας έτσι μια ολική επαναφορά στην δράση, μέσω του ασύλληπτου πυρήνα της “Συνωμοσίας”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε