Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ταυτοποιήθηκαν οι δολοφόνοι 18χρονου Αφγανού στην Πλατεία Αμερικής!

Ταυτοποιήθηκαν οι δολοφόνοι 18χρονου Αφγανού στην Πλατεία Αμερικής!
Intime News (αρχείο)

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 18χρονου αλλοδαπού στην Πλατεία Αμερικής στις 15 Σεπτεμβρίου 2019. Ταυτοποιήθηκαν τρεις ομοεθνείς του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το κίνητρο της δολοφονίας του νεαρού Αφγανού, στην Πλατεία Αμερικής, από έξι τουλάχιστον δράστες, τρεις εκ των οποίων είναι ομοεθνείς του (από 19 έως 21 ετών), ήταν οι προσωπικές διαφορές.

Το θύμα, ύποπτο για διακίνηση ναρκωτικών, είχε αλλάξει στέκι μετά τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, πήγε στην Πλατεία Αμερικής και τέθηκε – όπως φαίνεται – θέμα κυριαρχίας.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πλατεία Αμερικής: Η δολοφονία

Οι δράστες, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, το βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου 2019 πήγαν στην Πλατεία Αμερικής, όπου σύχναζε το θύμα, με σκοπό να λύσουν προσωπικές διαφορές τους.

Για τον λόγο αυτό είχαν εφοδιασθεί με αιχμηρά αντικείμενα και μόλις τον εντόπισαν του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Αμέσως μετά, διέφυγαν εκτός Αττικής.

Όπως εξακριβώθηκε, ένας εκ των δραστών, ο 19χρονος, πήγε στην Ορεστιάδα με σκοπό να φύγει από τη χώρα.

Όμως, μετά από συνεργασία με την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας, εντοπίστηκε στις 18 Σεπτεμβρίου και προσήχθη στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα, με το οποίο συνελήφθη.

Για τους υπόλοιπους δράστες συνεχίζονται οι έρευνες, τόσο για την ταυτοποίηση, όσο και για τον εντοπισμό τους.

Σημειώνεται, ότι το θύμα είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών, ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ ο 21χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις