Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θεόφιλος Σεχίδης: Ο θάνατος του “σφαγέα της Θάσου” ξύπνησε τις τρομερές μνήμες

Θεόφιλος Σεχίδης

Φρικιαστικές μνήμες “ξύπνησαν” με την είδηση πως πέθανε ο Θεόφιλος Σεχίδης.
“Έσβησε” στις φυλακές Κορυδαλλού ο “Έλληνας χάνιμπαλ”.
“Από μικρός ο Θεόφιλος ήταν ιδιαίτερο παιδί. Απόμακρος και μοναχικός. Φαινόταν ότι είχε προβλήματα. Κάποιοι έλεγαν ότι είχε μπλέξει με σατανιστές” δηλώνουν συγγενείς του στο newsit.gr.
Όλο το χρονικό μιας υπόθεσης που συγκλόνισε τη χώρα.

Τις τρομερές αναμνήσεις του άγριου φονικού του καλοκαιριού του 1996 έφερε στο μυαλό όλων η είδηση πως ο Θεόφιλος Σεχίδης πέθανε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι συγγενείς του κατακλύστηκαν με πολύ περίεργα συναισθήματα. Κανείς δεν βρίσκει έναν λόγο συμπόνοιας, θυμούμενοι τα όσα αποτρόπαια έπραξε το καλοκαίρι του 1996.

Ο Θεόφιλος Σεχίδης, που είχε σκοτώσει και τεμαχίσει την μητέρα του, τον πατέρα του, την αδερφή του, την γιαγιά του και τον θείο του, βρέθηκε νεκρός στο ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού.

Οι συγγενείς του το πληροφορήθηκαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Κανένας από αυτούς δεν τον είχε ποτέ επισκεφτεί στις φυλακές, ούτε είχαν μάθει νέα του, από τότε που δολοφόνησε και στη συνέχεια τεμάχισε μέλη της οικογένειάς του.

“Στεναχωρήθηκα, αλλά όχι για αυτόν, στεναχωρήθηκαν γιατί θυμήθηκα τους φόνους, όλα αυτά που έκανε, που είναι ασυγχώρητα”, μας λέει ξαδέρφη του από τη Φλώρινα, ενώ ξάδερφός του από την Κολχική, το χωριό καταγωγής του πατέρα του, Δημήτρη Σεχίδη, αναρωτιέται “τι να πω, ότι ήταν κρίμα που πέθανε… πέθανε και γλίτωσε… στην κατάσταση που ήταν και με αυτά που είχε κάνει… αυτός γλίτωσε, αυτοί που σκότωσε;” και συμπληρώνει: “Από μικρός ο Θεόφιλος ήταν ιδιαίτερο παιδί. Απόμακρος και μοναχικός. Φαινόταν ότι είχε προβλήματα. Κάποιοι έλεγαν ότι είχε μπλέξει με σατανιστές. Ερχόταν όταν ήταν μικρός στο χωριό, με τους γονείς του. Ένα χρόνο διαφορά είχαμε, αλλά δεν έπαιζε μαζί μας, προτιμούσε να κάθεται μόνος του”.

“Γιατί να στεναχωρηθώ; Έπρεπε να τα πληρώσει…”

Στους ίδιους τόνους και ο Βασίλης Σεχίδης, θείος του Θεόφιλου, ξάδερφος του πατέρα του. “Μου φάνηκε πολύ παράξενο, όταν έμαθα για το θάνατό του, γιατί ήταν νέο παιδί. Σκέφτηκα “είναι δυνατόν;”. Αυτό, τίποτα άλλο. Δε στεναχωρήθηκα. Γιατί να στεναχωρηθώ; Αυτά που έκανε έπρεπε να τα πληρώσει. Αφαίρεσε, στα καλά καθούμενα, τη ζωή πέντε ατόμων και θα τον λυπηθούμε; Οι καλύτεροι γονείς ήταν οι γονείς του. Και ο θείος του και όλοι”.

Τους σκότωσε γιατί πίστευε πως είχαν συνωμοτήσει εναντίον του για να τον σκοτώσουν

Στις 19 και 20 Μαΐου του 1996, στη Θάσο, σε ηλικία 24 χρόνων, ο Θεόφιλος Σεχίδης σκότωσε και τεμάχισε τα μέλη της οικογένειάς του, διότι πίστευε πως εκείνοι είχαν συνωμοτήσει εναντίον του με σκοπό να τον σκοτώσουν. “Ο πατέρας του ήταν δάσκαλος και κάποια στιγμή διορίστηκε στη Θάσο. Εκεί γεννήθηκε ο Θεόφιλος.

Πριν γίνουν τα φονικά, ο πατέρας του Θεόφιλου πήρε τηλέφωνο το μεγαλύτερο αδερφό του, το Βασίλη, ο οποίος ζούσε στο Βέλγιο και του είπε να έρθει στην Ελλάδα για να τον βοηθήσει με τα προβλήματα που είχε με το γιο του. Μπορεί και από αυτό να ξεκίνησαν τα πάντα. Είδε ο Θεόφιλος ότι άρχισαν να ασχολούνται μαζί του και έγινε έξω φρενών”, λέει στο newsit.gr συγγενικό του πρόσωπο.

“Ο Θεόφιλος Σεχίδης έπαιζε θέατρο, έψαχνε και ο ίδιος αυτούς που είχε σκοτώσει”

Τα εγκλήματα άρχισαν να ερευνώνται, έπειτα από καταγγελία στη αστυνομία από την Ελένη Σεχίδη, η οποία κατοικούσε στο Βέλγιο και ήταν σύζυγος του Βασίλη Σεχίδη, θείου του Θεόφιλου. Η γυναίκα κατήγγειλε την εξαφάνιση του άνδρα της, αλλά και των μελών της οικογένειας του Θεόφιλου Σεχίδη. Μάλιστα, μετά την καταγγελία της ταξίδεψε και η ίδια στην Ελλάδα, για να βρει τον σύζυγό της. Την ίδια στιγμή, ο Θεόφιλος προσποιούνταν ότι δεν γνώριζε πού βρίσκονται οι συγγενείς του και ότι τους έψαχνε και αυτός.

Click4more: Αυτή είναι η αιτία του θανάτου του Θεόφιλου Σεχίδη

Μέχρις τις 8 Αυγούστου του 1996 που το μυστήριο λύθηκε και ο Σεχίδης συνελήφθη. Ο θείος του, θυμάται τι συνέβαινε όλες αυτές τις μέρες: “Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι ο ίδιος θα ήταν ο αυτουργός. Πώς ήταν δυνατόν να σκοτώσει θείο, μάνα, πατέρα, αδερφή, γιαγιά… Δεν το πίστευε κανένας. Μετά από όλα αυτά που έκανε ήρθε στο χωριό, δήθεν, για να ψάξει και αυτός. Τον θείο του, που τον είχε σκοτώσει, εμείς τον ψάχναμε. Και ήρθε και αυτός, εδώ στο χωριό για να τον ψάξει. Θέατρο έπαιζε. Εγώ πιστεύω ότι είχε έρθει για να σκοτώσει και τη θεία του. Η αστυνομία, όμως, τον είχε υποπτευθεί και τον συνέλαβαν, εδώ στη Φλώρινα. Μας φάνηκε παράξενο. Όλος ο κόσμος εδώ σκεφτόταν “αυτός να κάνει τέτοιο πράγμα;”. Ένας άνθρωπος με πτυχία; Παράξενο. Για όλη την κοινωνία. Δε φαινόταν ότι είχε εγκληματικά σχέδια”.

Απολογία με “ασυναρτησίες”

Ο Σεχίδης δικάστηκε στις 20 Ιουνίου του 1997, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας. “Από τις 9.00 το πρωί έως τις 11.00 το βράδυ κράτησε η δίκη. Ασυναρτησίες, ό,τι του κατέβαινε, έλεγε στο δικαστήριο. “Γιατί σκότωσες αυτόν;”, “γιατί μου επιτέθηκε για να με σκοτώσει”. “Γιατί σκότωσες την άλλη;”, “γιατί πήρε το ψαλίδι, για να με σκοτώσει” λέει ο θείος του Θεόφιλου, Βασίλης Σεχίδης σχετικά με τη συμπεριφορά του ανιψιού του στη διάρκεια της δίκης, την οποία είχε παρακολουθήσει.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΦΗ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις